Suroviny
Porce: 15 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 059 kJ / 4 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,86 g |
Tuky | 95,32 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 3,83 g |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 843,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve ustřihneme 4 díly pečícího papíru o 1 cm menší na délku i šířku než plech, na kterém budeme obrácenou stranou péct, aby šel upečený plát lehce stáhnout z plechu .
Krok 2: Dáme do hrnku vařit vodu. Do plechové misky dáme vejce, med, Heru, moučkový cukr a sodu a mixérem šleháme vše do hustého krému. Ve druhé míse promícháme mouku s perníkovým kořením, ještě horký krém na ní vylejeme a rychle promícháme těsto, které rozdělíme na 4 díly na pečící papíry. Přikryjeme je hrníčky, aby nevychladly, protože s teplým těstem se lépe pracuje. Zapneme troubu na 170°C a co nejrychleji pláty vyválíme na velikost pečícího papíru. Když jsou pláty vyválené, dáme je vždy doprostřed trouby asi tak na 7 minut do zlatova upéct.
Krok 3: Na krém uvaříme z mléka, mouky a vanilkového cukru hustou kaši a dáme jí vychladnout. Heru, moučkový cukr a rum vyšleháme do hustého krému, po kouskách přidáváme studenou kaši a šleháme, až máme nadýchaný krém.
Krok 4: Na plech dáme první upečený plát, potřeme ho krémem, položíme druhý plát a tak pokračujeme. Poslední čtvrtý plát potřeme a posypeme nastrouhanou čokoládou, přikryjeme folií, dáme menší pekáček navrch, do něj závaží a dáme do druhého dne proležet do lednice. Kdo chce mít na vrchu nastrouhaný perník, musí dát stranou kousek těsta a spolu s pláty jej upéct a nastrouhat.
Zveřejněno 2. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrý medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BMP
Moje poznámka
Dobrý medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BMP
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 4 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 18 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 1 hodinou
Anglická omáčka
romankrejcik před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 1 hodinou
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 2 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 3 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 3 hodinami
Krupičková polévka
vakl1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník na plech,
recept na medovník,
medovník recept na plech,
medovnik bez vajec,
dobrý medonik,
jak upect medove pláty,
rychlý medovník na plech,
recept medovník
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
soda jedlá,
tuk hera,
med,
mouka hladká,
koření do perníku,
tuk hera,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
mléko,
mouka hladká,
čokoláda na vaření
Komentáře