Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý medovník

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 80 minut, nechat do druhého dne proležet

80 minut, nechat do druhého dne proležet

Suroviny

Porce: 15 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 059 kJ /
4 794 kcal
Bílkoviny100,86 g
Tuky95,32 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 3,83 g
Sůl1,22 g
Sacharidy843,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve ustřihneme 4 díly pečícího papíru o 1 cm menší na délku i šířku než plech, na kterém budeme obrácenou stranou péct, aby šel upečený plát lehce stáhnout z plechu . Krok 2: Dáme do hrnku vařit vodu. Do plechové misky dáme vejce, med, Heru, moučkový cukr a sodu a mixérem šleháme vše do hustého krému. Ve druhé míse promícháme mouku s perníkovým kořením, ještě horký krém na ní vylejeme a rychle promícháme těsto, které rozdělíme na 4 díly na pečící papíry. Přikryjeme je hrníčky, aby nevychladly, protože s teplým těstem se lépe pracuje. Zapneme troubu na 170°C a co nejrychleji pláty vyválíme na velikost pečícího papíru. Když jsou pláty vyválené, dáme je vždy doprostřed trouby asi tak na 7 minut do zlatova upéct. Krok 3: Na krém uvaříme z mléka, mouky a vanilkového cukru hustou kaši a dáme jí vychladnout. Heru, moučkový cukr a rum vyšleháme do hustého krému, po kouskách přidáváme studenou kaši a šleháme, až máme nadýchaný krém. Krok 4: Na plech dáme první upečený plát, potřeme ho krémem, položíme druhý plát a tak pokračujeme. Poslední čtvrtý plát potřeme a posypeme nastrouhanou čokoládou, přikryjeme folií, dáme menší pekáček navrch, do něj závaží a dáme do druhého dne proležet do lednice. Kdo chce mít na vrchu nastrouhaný perník, musí dát stranou kousek těsta a spolu s pláty jej upéct a nastrouhat.

Zveřejněno 2. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2BMP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2BMP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
medovník recept, medovník na plech, recept na medovník, medovník recept na plech, medovnik bez vajec, dobrý medonik, jak upect medove pláty, rychlý medovník na plech, recept medovník

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, soda jedlá, tuk hera, med, mouka hladká, koření do perníku, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, mléko, mouka hladká, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu