Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky na víně a zelenině

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 595 kJ /
1 098 kcal
Bílkoviny19,41 g
Tuky44,68 g
Vláknina32,36 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 323 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy111,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme.
Na každý plátek masa rozetřeme lžičku hořčice a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně. Položíme po jednom kousku lahůdkové cibule, sýru, uzeného bůčku, proužku papriky a zavineme do závitku. Důkladně zajistíme kuchyňským provázkem, nebo dvojitě danou nití. Krok 2: Zeleninu očistíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Rajčata a papriky nakrájíme na drobnější kousky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a česnek. Poté odhrneme ke straně hrnce a přidáme závitky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Podlijeme vínem, zasypeme rajčaty a paprikami a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí zeleniny odebereme stranou a zbytek šťávy v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme šťávu trochu naředit. Krok 5: Nití zbavené závitky dáme se zeleninou nazpět do hrnce, přidáme plátek másla a necháme 2 minuty provařit.
Na přílohu se hodí knedlíky, rýže i těstoviny.

Zveřejněno 6. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GDZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky na víně a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GDZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

vyzkouseno :) bez kladenske pecene a cibulky (ty jsem nemela). Dala jsem cherry rajcatka a ta stava s vinem je moc dobra :) budu opakovat

Frantiska: Děkuji za vyzkoušení a komentář:-KJsem ráda,že recept přišel vhod a s Tvou obměnou jsou závitky také moc fajn<3
klukodvody: Josífku,děkuji a i já přeji Tobě a Sašence krásný adventní čas:-KKnedlíky jsou hrnkové,s hrubou moukou a nakrájenou houskouhttps://www.toprecepty.cz/recept/41582-hrnkove-kne...
Nevím,co se stalo,že vždy krásně světlé knedlíky chytly tentokrát takovou barvu:-OPo vytažení z hrnku byly kraje světlé a zbytek tmavý.Ale chuťově byly dobré:-DNa ukázku přidávám jako poslední fotku foto knedlíku v hrnku a po vytažení...;-)

Krásné závitky. Možná by jsi mohla napsat, co to je za knedlíky. Krásný Advent, srdečně Tě oba zdravíme.:-K:-K

:yes::yes::yes::-):-K

Tématické fráze:
vepřové závitky, vepřové závitky recept, veprove zavitky recepty, vepřové závitky z krkovice, vepřový závitek na zelenině, vepřové závitky na víně, vepřový závitek se zeleniny, vepřovézávitky se zeleninou, zeleninové vepřové závitky, veprové zavitky se zeleninou, závitky z vepřového masa, závitky na zelenine, recepty na vepřové závitky, vepřová pečeně nejlepší recepty závitky, vepřové na víně, vepřový závitek na víně

Suroviny:
krkovice vepřová, hořčice, pečeně kladenská, sýr tvrdý, bůček uzený, paprika čerstvá červená, pepř mletý, sůl, olej, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, rajče, víno bílé, máslo, víno

Přidat fotografie receptu