Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající bramborový salát

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tom.palda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Základem celého úspěchu je uvařit brambory. Ty se musí vařit ve slupce, v osolené vodě a to na 1 litr vody 250 g soli. Od postavení na plotnu to trvá 2 hodiny. Brambory poté scedíme a necháme vychladnout. Jsou takové scvrklé a nevzhledné, ale to nevadí. Oloupete je a nakrájíte na kostičky či čtvrtky, jak jste zvyklí. Krok 2: Do brambor dejte vše, co vám chutná a co máte rádi. Pozor na sůl. Napřed zkuste hotový salát a až nakonec dosolujte podle potřeby.

Zveřejněno 11. 12. 2018

Poznámka autora tom.palda

Kdo uvěřil, uvařil a ochutnal, nechce jinak..:-))

Takto vařené brambory mohou být odrůdy B nebo C. :-) Nejlepší jsou samozřejmě "A".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jwm9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jwm9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vyzkoušené a moc dobré..přidala jsem fotku hotového salátu.:-)

Zajímavý nápad

O tomto způsobu vaření brambor čtu poprvé, také dávám do vody sůl, ale oproti tomuto je to minimální množství. Dovoluji si přidat odkaz na bramborový salát, který je v naší rodině oblíbený:https://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-s...

casino: Casino, zcela výjimečně se mýlí. To není vaření brambor ve slupce v hodně slané vodě..."Tenerife" je přesně definováno - na litr vody 250 g soli, vařit dvě hodiny bez ohledu na velikost brambor a vychladnutí v té slané vodě. Vyzkoušejte, myslím, že nebudete litovat.:-K

Zobrazit starší odpověď

Tahle metoda vaření brambor se jmenuje "Tenerife" - vaření brambor ve skoro nasyceném solném roztoku.
Se salátem s takto vařenými bramborami vyhrál soutěž Vitany o nejlepší bramborový salát 2017 "Pánkův mistrovský bramborový salát".
Děkuji za připomenutí, dělala jsem takto brambory na salát a stojí to za vyzkoušení. Čím déle necháme brambory chladnout tím budou slanější - moc nedoporučuji přes noc, raději tak po třech hodinách oloupat a použít.

Eja57: :yes: Zajímavá varianta salátu, dám odkaz:
https://www.novinky.cz/vanoce/456923-vyzkousejte-v...

Tématické fráze:
vaření brambor na bramborový salát, brambory vařené v solném roztoku, vaření brambor v solném roztoku, s kuchařem u plotny vídeňský bramborový salát, pánkův bramborový salát 2018, vaření brambor na bramborový salát, soutěž, způsob, bramborový salát recept, vinikajici braborovy salát, salát tenerife, soutěž o nejlepší bramborový salát, způsob vaření brambor, bramborovy sslat top recept, bramborový salát brambory vařené v solném rostoku, s kuchařem u plotny bramborový salát, recepty na vynikajcí bramborový saláty, bramborový salát top recepty

Suroviny:
brambory, sůl, voda, zelenina, vejce, majonéza, jogurt, olej

Přidat fotografie receptu