Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 165 kJ /
1 712 kcal
Bílkoviny57,65 g
Tuky72,07 g
Vláknina43,33 g
Cholesterol 746 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,68 g
Sacharidy186,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup na knedlíčky:
Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, které dáme zatím stranou do misky. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka). Krok 2: Postup na vývar:
Nastrouhejte a nakrájejte veškerou zeleninu. Do hrnce dejte zpěnit máslo a osmažte na něm nastrouhanou zeleninu tak, aby mírně změkla, ale zachovala si křupavost.
Lehce osmaženou zeleninu zalijte 1,5 l teplého zeleninového vývaru a vařte asi 10 minut, přidejte mražený hrášek. Až se polévka začne vařit, přidejte knedlíčky. Asi za 5 minuty vyplavou na povrch a to je znamení, že jsou uvařené. V tomto čekání na knedlíčky polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

TIP: Jak připravit játrové knedlíčky

Zveřejněno 12. 12. 2018

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDvy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDvy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dobrý den, přidávám fotečku. Polévka je moc dobrá.

Díky za inspiraci. Doposud jsem dávala knedlíčky jen do masových vývarů. :Zde bezvadné obohacení zeleninové polévky. :yes<3

:-O

Do játrových kn. pro nadýchanost dávám sádlo; použít máslo mi nenapadlo;-(:-)
(A koření, nevypadlo vám z knedlíčků koření???)

casino: Já taky jenom máslo, přiznám se, že sádlo zase nenapadlo mně ! Pociťuji silný výpadek cibulky, česneku, majoránky, pepře a soli !

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
vývar s játrovými knedlíčky, zeleninový vývar s knedlíčky, zeleninový vývar top recepty, zeleninovy vyvar, co ze zeninového vývaru, hovjezi játrové knedlíčky, játrové knedlíčky, játrové knedlíčky se sádlem, polevka s jatrovymi knedlicky, osmažená zelenina do vývaru, co do zeleninového vývaru, jatrove kn, soli se vyvar

Suroviny:
máslo, mrkev, petržel, celer, celer řapíkatý, pórek, hrášek, vývar zeleninový, pepř mletý, libeček čerstvý, petržel, nudle, máslo, játra vepřová, strouhanka, vejce, česnek, sůl, petrželka zelená, pepř mletý

Přidat fotografie receptu