Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 165 kJ /
1 712 kcal
Bílkoviny57,65 g
Tuky72,07 g
Vláknina43,33 g
Cholesterol 746 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,68 g
Sacharidy186,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup na knedlíčky:
Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, které dáme zatím stranou do misky. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka). Krok 2: Postup na vývar:
Nastrouhejte a nakrájejte veškerou zeleninu. Do hrnce dejte zpěnit máslo a osmažte na něm nastrouhanou zeleninu tak, aby mírně změkla, ale zachovala si křupavost.
Lehce osmaženou zeleninu zalijte 1,5 l teplého zeleninového vývaru a vařte asi 10 minut, přidejte mražený hrášek. Až se polévka začne vařit, přidejte knedlíčky. Asi za 5 minuty vyplavou na povrch a to je znamení, že jsou uvařené. V tomto čekání na knedlíčky polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

TIP: Jak připravit játrové knedlíčky

Zveřejněno 12. 12. 2018

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDvy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDvy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dobrý den, přidávám fotečku. Polévka je moc dobrá.

Díky za inspiraci. Doposud jsem dávala knedlíčky jen do masových vývarů. :Zde bezvadné obohacení zeleninové polévky. :yes<3

:-O

Do játrových kn. pro nadýchanost dávám sádlo; použít máslo mi nenapadlo;-(:-)
(A koření, nevypadlo vám z knedlíčků koření???)

casino: Já taky jenom máslo, přiznám se, že sádlo zase nenapadlo mně ! Pociťuji silný výpadek cibulky, česneku, majoránky, pepře a soli !

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
vývar s játrovými knedlíčky, zeleninový vývar s knedlíčky, zeleninový vývar top recepty, zeleninovy vyvar, co ze zeninového vývaru, hovjezi játrové knedlíčky, játrové knedlíčky, játrové knedlíčky se sádlem, polevka s jatrovymi knedlicky, osmažená zelenina do vývaru, co do zeleninového vývaru, jatrove kn, soli se vyvar

Suroviny:
máslo, mrkev, petržel, celer, celer řapíkatý, pórek, hrášek, vývar zeleninový, pepř mletý, libeček čerstvý, petržel, nudle, máslo, játra vepřová, strouhanka, vejce, česnek, sůl, petrželka zelená, pepř mletý

Přidat fotografie receptu