Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí s bylinkovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 635 kJ /
1 108 kcal
Bílkoviny125,88 g
Tuky42,69 g
Vláknina38,98 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,66 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Krok 2: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kostky hovězího masa. Po osmažení ze všech stran přisypeme pokrájenou zeleninu. Mrkev na kolečka, celer na kostky, řapík celeru na plátky a měkkého středu se semínky zbavené a oloupané rajče. Vše ještě krátce osmažíme s bylinkami, přilijeme vývar (cca 150 ml) a pod poklicí dusíme na mírném ohni, za občasného podlití a promíchání ode dna doměkka. Krok 3: Oba celery s cibulí a rajčetem by se měly téměř rozdusit a udělat tak chutný, zeleninovo-bylinkový sos. Pokud jsme podlili více, než bylo třeba, necháme varem tekutinu zredukovat na krémovější sos. Nakonec vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem, odstavíme a vmícháme máslo do úplného rozpuštění. Máslo zeleninový sos příjemně zjemní a navoní. Krok 4: Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, noky, rýží...

Zveřejněno 15. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí s bylinkovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B042

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí s bylinkovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B042

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
hovězí podplečí recepty, hovězí podplečí recept, hovězí na bylinkách, dušené hovězí, dušené hovězí se zeleninou, hovězí podplečí s ryzi, dušené hovězí plátky na bylinky, dušené hovězí plátky na bylinkové máslo, hovězí kostky na bylinkách, hovězí dušené s bylinkami, recept podpleci, hovězí podplecí, pecene hovězí podplečí recepty, dušené hovězí podplečí recepty

Suroviny:
maso hovězí, mrkev, celer, cibule, celer, rajče, špek, rozmarýn, tymián, máslo, sůl, pepř mletý, vývar

Přidat fotografie receptu