Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 571 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,23 g |
Tuky | 86,82 g |
Vláknina | 27,10 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 114,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.
Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Kapustu, mrkev, celer na duličky, cibuli na drobno, brambory na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na malé kostky, maso na kostky cca 3÷5cm.
Krok 3: V kastrólu na troše oleje osmahneme slaninu, na které potom osmahneme cibulku. Cibulku smažíme dozlatova. Přidáme maso, osolíme a necháme zatáhnout. Opékáme za stálého míchání, dokud nepustí šťávu. Zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené (trocha vývaru nám zbude). Přidáme divoké koření a dusíme do poloměkka (cca 20 minut).
Krok 4: Mezitím na oleji nebo na sádle připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Samozřejmě můžeme použít hotovou světlou jíšku, případně jen předem namočenou mouku.
Krok 5: Z napůl uvařeného masa vyjmeme divoké koření. Přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme zbytkem vývaru, promícháme a dusíme dalších cca 15 minut, dokud není zelenina, zejména brambory, skoro hotové.
Krok 6: Ochutíme šťávou z citronu a zahustíme jíškou nebo moukou. Mouku, ale i jíšku, provaříme dalších cca 5 minut.
Krok 7: Pokud chceme, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem, případně dokyselíme citronem.
Zveřejněno 16. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové po štýrsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gq4r
Moje poznámka
Vepřové po štýrsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gq4r
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 39 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 42 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso po štýrsku,
maso po štýrsku,
recept vepřové maso po štýrsku,
vepřová plec po štýrsku,
vepřová kýta po štýrsku,
po štýrsku,
veprove plecko po styrsku,
kapusta po štýrsku,
recepty.cz maso po štýrsku,
vepřové kostky po styrsku,
veprove postyrsku,
kyta po styrsku,
vepr maso po styrsku,
vepřová plec po štýrsku recept,
vepřová pečeně po štýrsku,
maso poštýrsku,
veepřová po štýrsku,
recept na maso po štýrsku,
vepřové po štírsku,
recept na vepřové maso po štýrsku
Suroviny:
zelenina,
bujón zeleninový,
maso vepřové,
brambory,
kapusta,
mrkev,
celer,
cibule,
slanina anglická,
šťáva citronová,
mouka hladká,
koření divoké,
smetana,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (6)