Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 743 kJ /
895 kcal
Bílkoviny15,94 g
Tuky41,95 g
Vláknina22,24 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,60 g
Sacharidy104,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc. Krok 2: Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek na kousky. Tu promícháme s bramborami, nakrájenými na měsíčky a mrkví na kolečka. Krok 3: Vše osolíme a opepříme. Na to položíme připravené králičí maso. Misku se zbytkem marinády vypláchneme trochou mléka a maso tím podlijeme. Krok 4: Na každý kousek masa položíme tenký plátek sádla. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st., cca 45 minut. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru nebo vody. Krok 5: Poté pekáček odkryjeme a maso během zbytku pečení občas poléváme výpekem. Dopečeme do zlatova a můžeme podávat najednou i s přílohou.

Zveřejněno 16. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
králičí předek, králičí předek recepty, pečený králík, pečený králičí předek, pečené brambory, pečené králičí přední, marinovany kralici predek, králík s bramborem, kralik peceny s bramborem, marináda na králičí na nohy, předek z králíka recepty, králičí předek v marinádě, peceny kralik s bramborami, kuře a na houby, králíci předek recept, recepty králičí předek, králičí žebra, pečené králičí přední nohy, kralicí predek na bramborach, pečené králíčí nohy

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, česnek, sádlo, majonéza, hořčice pikantní, olej, paprika sušená sladká, pepř cayenský, pepř mletý, sůl, brambory, mrkev

Přidat fotografie receptu