Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové leknínky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 741 kJ /
2 089 kcal
Bílkoviny37,52 g
Tuky95,97 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 446 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy265,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uleželého těsta vykrajujeme hvězdičky, polovinu upečeme vmáčknutou do košíčkové plnící formičky. Po upečení vždy spojíme k sobě jednu rovnou a jednu prohnutou troškou čokolády a do čokolády poté smočíme i špičky prohnuté hvězdičky. Doprostřed se zdobí karamelovým krémem. Krok 2: Na krém použijeme dvě hodiny vařené uzavřené salko v plechovce, které po vychladnutí postupně přišleháváme k předem vyšlehanému máslu (na fotce v příšerné konzistenci, protože jsem si nevšimla, že mám ve zdobičce v záhybech po vyplachování vodu:-( ...jinak je krém skvělý).

Zveřejněno 17. 12. 2018

Poznámka autorky Petra Benesova

Oblíbené mého exmanžela. Musím je sem dát, už ten cár papíru s receptem nemůžu přečíst. No uznejte (viz foto);-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové leknínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN44

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové leknínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN44

Tématické fráze:
lekninky s kremem, pohar s burizony v karamelovem salku, cukrovi lekninky, leknínky - cukroví

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr, žloutek, smetana, prášek do pečiva, salko, máslo

Přidat fotografie receptu