Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém hrnci)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Avynka Avynka

Středně náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 360 min

360 min (360 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 538 kJ /
1 324 kcal
Bílkoviny204,71 g
Tuky44,70 g
Vláknina13,44 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy23,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve na sádle orestujeme cibulku. Jakmile začne růžovět, přidáme přichystané plátky masa a rychle je všechny opečeme z obou stran. Opečené maso vyjmeme na talíř a do výpeku šupneme rajčata. Po chvilce přidáme protlak, česnek, drcený červený pepř, trošku přisladíme (pořád mícháme!) a vrátíme opečené maso. Zalijeme vývarem (cca 3 dl, podle toho, kolik chceme šťávy, v nejhorším případě vody s čirým vývarem nebo bujónem) a rozmícháme. Krok 2: Tímto máme základ hotový a jdeme pomalit. Hrnec nastavíme na stupeň I, tak na cca 6 hodin. Krok 3: Po 6ti hodinách zbývá jen zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody. Ochutnáme šťávu a dochutíme solí, pepřem, cukrem, podle vaší chuti. Kdyby to ještě pořád chtělo něčím doladit, můžete dochutit troškou kečupu.
Pro dobrou chuť omáčky je zásadní používat dobrý vývar do základu. Pokud použijete vodu, tak pak je nutno dochucovat více.

Zveřejněno 6. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0Vo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0Vo

Marie

Tématické fráze:
vepřové na pepři, kolik je plátků z 1 kg z plecka, hovezi na cervenem pepri, pomalý hrnec recepty, vepřové plátky recepty, pomaly hrnec recepty veprove zavitky, vepřové plátky na zelenině v pomalém hrnci, brambory vepřový plátek v v pomalém hrnci, recept na veprove na rajcatech, vepřové plátky, vepřové na rajčatech v p.h.

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, česnek, sádlo, rajče, pepř červený, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, cukr, vývar hovězí, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu