Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 009 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny42,17 g
Tuky31,99 g
Vláknina6,06 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 334 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy182,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme, rozebereme na jednotlivé růžičky a v osolené vodě uvaříme. Scedíme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme nahrubo. Rýži uvaříme v 1,5 násobku vody. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo a jarní cibulku orestujeme. Přidáme scezený květák, uvařenou rýži a promícháme. Krok 3: V misce rozmícháme ovesné mléko, vejce, nastrouhaný eidam a osolíme. Krok 4: Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou. Krok 5: Květák s rýží dáme do pekáče a zalijeme směsí se sýrem. Krok 6: Dáme zapéct (odkryté) do trouby na cca 180 stupňů, asi 40-50 minut. Krok 7: Podáváme samostatně nebo se zeleninovým salátem, sterilovanými okurkami...

Zveřejněno 18. 1. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Vhodnost dle zavedených surovin.

Eidam jsem měla jen plátkový, tak jsem nastrouhala plátky.

Kdyby se dělal nákyp jen pro dospělé, mohl by se přidat pepř a/nebo muškátový oříšek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4DY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4DY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No mozna ono zalezi spis na teplote te trouby , ze ... pokud pecete na 100 tak asi tu skoro hodku potrebujete...:-( Jen mi prijde skoda, ze 'pro nejmensi" recept ztraci tou dlouhou pripravou ziviny .. ale nejaka
vlaknina tam urcite bude jeste :-K

SimiSima: Každá trouba peče jinak:-) Je to sice otřepaná fráze, ale je pravdivá. Takže bych řekla, ať to zkusíte dát na míň a uvidíte, možná to bude stačit na 100, ale možná taky ne, opravdu záleží na troubě, u té mé už mám vyzkoušené, že musím péct delší dobu a na vyšší stupně.

Jen bych se rada zeptala:- opravdu zapekat 40-50 min, kdyz kvetak je jiz predvareny? :-O

SimiSima: Ono záleží na troubě, já jsem zapékala necelou hodinu. Jsou tam syrová vajíčka a ovesné mléko, tak je třeba, aby se to všechno propeklo a propojilo dohromady, stejně jako třeba u klasického rýžového nákypu.

Tématické fráze:
květákový nákyp, recept na květákový nákyp, recepty pro nejmenší, květákový nákyp recept

Suroviny:
květák, cibulka jarní, máslo, vejce, sýr eidam, mléko ovesné, sůl, rýže, strouhanka

Přidat fotografie receptu