Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s pohankou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 685 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny27,08 g
Tuky43,55 g
Vláknina38,26 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy135,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, které následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a zhruba hrstkou sušených hub. Vše ještě krátce smažíme, pak vmícháme na kostičky pokrájené brambory a přilijeme vývar. Krok 2: Vaříme do změknutí brambor, dle chuti dosolíme a opepříme, případně přidáme trochu vývaru dle potřeby. Krok 3: Během vaření do vroucí osolené vody nasypeme pohanku, kterou minutku povaříme a poté pod poklicí necháme cca 20 minut dojít. Krok 4: Do hotové polévky přidáme celerovou nať dle chuti, scezenou pohanku a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 1. 2019

Poznámka autora recepty73

Pokud nechceme pohanku vařit zvlášť, můžeme ji na poslední minutku povařit rovnou v polévce, kterou necháme následně asi 20 minut odstát a poté podávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3D4A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3D4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3<3pohanka k zahuštění polévek je skvělá a zdravá (dávám rovnou do uvařené polévky pohankové vločky a odstavím ) recept i foto hezké :-K

Petra Dvor.: ...jsem potěšen, že jste si pochutnali a děkuji za pěkné foto:-K:-K:-K

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku. Polévka je moc dobrá :yes:

Omlouvám se za překlepy, ty mi jdou moc dobře:-D:-8

recepty73: Pokud vám v rodině někdo nejí pohanku, zkuste pohankové kroupy naklíčit. Naklíčené téměř ztratí tu svojí zvláštní chuť , naopak chutná to pak spíše po oříškách. Můžete to pak přidat do více různých jídel a mělo by to chutnat všem, např. v br. kaři, sekané a podobně. Sama jsem to zatím nedělala, jen jsem od někoho dostala ochutnat. A bylo to fakt dobré. Asi neklepší je to zamíchané do nějakých zeleninových salátů. Já to jedla syrové a bylo to fakt dobré, tepelnou úpravou se může ztratit velká část prospěšných látek. Jinak - já dělám bramborovou polévku někdy s pohankou a také v ní přímo pohanku uvařím, tak jak to píše Tejaja. Za váš taktický a ohleduplný přístup k rodině vám s radostí dávám bodík.;-):-K

Často dávam do polievok pohánku, ale nikdy ju nerobím zvlášť. Do hotovej uvarenej vriacej polievky, ktorú odstavím z ohňa, nasypem pohánku, polievku opäť zakryjem a nechám stáť. Kým prechladne tak, že je sa dá jesť, je pohánka mäkká. Cca tých 20 minút. ;-)

recepty73: :-D:-D:-D Ideš na famíliu s rozumom. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
bramborová polévka s pohankou, bramborová polévka s pohankou a houby, bramboracka s pohankou, bramborová polévka s pohanou, jde pohanka do polévky, jak se dělá bramborova polévka, bramborová polévka s pohakou, sekaná zamíchaná s s bramborem, pohanka recepty, bramborová polévka s pohankou, polévka s pohankou, bramborová polévka s pohanka, recept polévka bram

Suroviny:
brambory, mrkev, celer řapíkatý, máslo, mouka hladká, houby sušené, pohanka, vývar, sůl, pepř mletý, kmín drcený,

Přidat fotografie receptu