Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s tykvovou náplní

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 898 kJ /
3 083 kcal
Bílkoviny54,91 g
Tuky120,65 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 828 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy402,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny. Krok 2: Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre rozotierateľné.
Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180°C. Necháme vo forme chladnúť. Krok 3: Potrieme tenkou vrstvou lekváru (ešte teplý korpus, lekvár sa dobre rozotrie). Krok 4: Tekvicu nakrájame na kocky, podlejeme 3 lyžicami vody a zakrytú rozdusíme. Potom ju rozmixujeme.
Pridáme cukor, rum alebo rumovú esenciu, vanilkový cukor, šťavu a premiešame.
Vo vode rozmiešame Zlatý klas a vlejeme k tekvici. Povaríme 2 min a hneď nalejeme na koláč. Krok 5: Povrch koláča posypeme nadrobno nakrájaným želé alebo inak ozdobíme.
Vychladnuté dáme do chladničky a krájame až na druhý deň.

Zveřejněno 25. 1. 2019

Poznámka autorky tejaja

Rôsol som robila podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/36658-jablecny-ro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s tykvovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwLK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s tykvovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwLK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tykvová marmeláda recept, koláč s tekvicí

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr krystal, prášek do pečiva, mléko, tykev, cukr, cukr vanilkový, rum, šťáva citronová, zlatý klas, voda, džem rybízová

Přidat fotografie receptu