Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 812 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,58 g |
Tuky | 71,32 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 5,05 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 44,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.
Krok 2: Mezitím ve vývaru povařím zelí (zkusila jsem vařit maso a zelí společně, jak naznačuje originál receptu, ale zelí bylo pak převařené). Obrané a nakrájené maso dám zpět do polévky.
Krok 3: Špek nakrájím na kostičky a udělám jíšku. Na sádle a rozškvařeném špeku osmahnu do světlezlatova drobně nakrájenou cibuli, přidám mouku a zasmahnu ji, přidám červenou papriku, promíchám a odstavím. Jíšku přidám do polévky, provařím nejméně 10 minut. Mezitím ochutnám a dochutím solí a pepřem. Kdo je velký mlsoun a nehledí na kalorie, přidá a zavaří do polévky i kelímek sladké smetany.
Krok 4: Na talíři zdobíme kopečkem zakysanky. Je to rychlé a dobré, mana nebeská.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zveřejněno 27. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Moje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 44 minutami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 57 minutami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 9 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Tématické fráze:
maďarská zelňačka z kysaného zelí,
madarská paprika uzená originál,
madarska.zelnacka/,
želnacka s kůžemi,
madarská kapustnica zelnačka,
madarskázelnačka polévka s uzeným,
madarska.zelnacka,
zelňačka recept original,
maďarská polévka, uzené maso, fazole, kyselé zelí,
zelňačka s uzeným masem v papináku,
recept na zelňačku madarskou,
originál maďarská paprika
Suroviny:
zelí kysané,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
mouka,
paprika sušená sladká,
pepř,
smetana zakysaná
Komentáře