Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 876 kJ /
6 663 kcal
Bílkoviny295,04 g
Tuky594,64 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 11,20 g
Sůl2,00 g
Sacharidy29,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme.
Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální. Krok 2: Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme. Krok 3: Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek,
snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin. Krok 4: Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu. Krok 5: Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou.
Já volila máslové brambory s pažitkou.

Zveřejněno 30. 1. 2019

Poznámka autorky medanek

Samozřejmě se dá servírovat i studený s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzYG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MzYG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tak tuto delikatesu jsme dnes měli. Bůček byl naložený 2 týdny, déle už to nešlo, měli jsme na něj obrovskou chuť :D :D

Je to vážně mňamka, 2kg bůčku zmizelo jak nic. (Původně jsem měla v plánu, že bude dnes na večeři a zbyde i na zítra na oběd.)

Jen by mě zajímalo, i když to bylo výborné, vážně vám bůček chutná jako uzený? Přišlo mi to jako vynikající pečený bůček, ale uzený přece jenom chutná trochu jinak.

Každopádně to bylo moje první "uzení" v PH, takže se mohla stát někde v postupu chyba. :) Rozhodně jsem v PH "neudila" naposledy! :)

Sendy: Omlouvám se , odpověď až po roce. Nezůstane, plátno a poklici. ;-):-)

To vypadá perfektně :-O To zůstane přikryté jen tím plátnem? Žádná poklice? Děkuji.

:-Kdokonalé!!!:yes:

Pěkný recept, super prezentace:yes:

medanek : nemám, bohužel, PH, tak mohu komentovat jen foto : nádherné, lákavé, dokonalé a takové je jistě i to "papů " na něm :yes:

zdenka.s: Moc děkuji:-K nevadí, že nemáš PH, dá se i bez. Normálně klasicky v troubě přikryté, prvních 20 minut na 200 C° a pak stáhnout teplotu na 100 C° a péct dále za občasného přelití výpekem 2 1/2 hodiny, nebo i déle. Záleží na troubě a velikosti masa.

Moc pěkné...:yes::yes:

mika59: Děkuji moc:-K:-K:-)

Dokonalé, Nino :-)

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani :-K:-K

Tématické fráze:
pečený bůček v pomalém hrnci, nalozený bůček s česnekem, pečený buček z pomalého hrnce, pečení bůček naložený v láku, recepty pečený buček, naložený vepřový bůček pečený, naložený bůček v soli, naložený plněný bůček, bůček pečený v pomalém hrnci, bůček recepty, naložený česnek, karamelizovany pečený bůček, bůcek recept, dokonalý naložený vepřový pečený bůček, pečeny buček bez poklice, pečený bůček pomalý hrnec, vietnamský naložený česnek recepty, dokonalý pečený bucek, naložení bůčku na na pečení, pečený bůček v ph

Suroviny:
bůček, rychlosůl, česnek, cibule, česnek, olej, sůl, pepř, rozmarýn, zelenina

Přidat fotografie receptu