Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát se zakysanou smetanou a bramborové knedlíky se smaženou cibulí

Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s křupavou smaženou cibulku skvěle chutná s vařeným masem, nebo vejci.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 432 kJ /
1 298 kcal
Bílkoviny45,18 g
Tuky28,45 g
Vláknina24,43 g
Cholesterol 291 mg
Sodík 524 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy205,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Brambory smícháme s dětskou krupicí, hrubou moukou, sušenou cibulí, solamylem, vejcem a petrželí. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme váleček. Krok 4: Vaříme v osolené vařící vodě cca 15-20 minut. Poté vytáhneme a potřeme lehce olejem. Krok 5: Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli dorůžova. Přidáme česnek a po krátkém zamíchání i mouku. Vše společně restujeme až mouka začne chytat barvu (čím déle restujeme, tím měně musíme špenát vařit). Krok 6: Do připraveného základu přidáme špenát a trochu mléka. Rychle mícháme, aby se neutvořily hrudky a povaříme pár minut. Krok 7: Před koncem vaření přimícháme smetanu (pokojové teploty) a parmazán. Krok 8: Chvíli mícháme, až se vše spojí a dochutíme pepřem a solí. Krok 9: Podáváme s připravenými knedlíky. Já jsem k tomu zvolila vejce, ale klidně s vařeným masem nebo jen tak. Knedlíky mají svou chuť a někdy to stačí jako samostatný pokrm.

TIP: Špenát na pánvi - rady a tipy

Zveřejněno 30. 1. 2019

Poznámka autorky mika59

Mouku do knedlíků přidáváme ještě podle potřeby, brambory jsou každé jiné a ta mouka se musí přizpůsobit. Těsto by nemělo být moc tuhé, ale nelepivé a dobře se s ním pracovalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát se zakysanou smetanou a bramborové knedlíky se smaženou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPk2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát se zakysanou smetanou a bramborové knedlíky se smaženou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPk2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

/žasný nápad s tou cibulkou:):):) a celkově paráda:):):)

Tématické fráze:
špenát recept, špenát recepty, recept na bramborové knedlíky, špenát se zakysanou smetanou, bramborové knedlíky, recept na špenát se smetanou, recept špenát, recepty ze zakysané smetany, bramborové knedlíky recept, recept na špenát, špenát se se zakysanou smetanou, špenát s bramborovým knedlíkem, spenat knedlik vajicko recept, česnekové bramborové knedlíky recept, recepty spenat, spenat z se zakysanou smetanou, špenát s bramborem, špenát z bramborama, zakysana smetana špenát, zakysaná smetana recepty

Suroviny:
špenát, cibule, česnek, mouka hladká, smetana zakysaná, sýr parmazán strouhaný, mléko, sůl, pepř mletý, olej, brambory, krupice dětská, mouka hrubá, vejce, cibule sušená smažená, solamyl, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu