Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 359 kJ /
3 432 kcal
Bílkoviny61,08 g
Tuky114,36 g
Vláknina46,85 g
Cholesterol 377 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy505,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme polovinu vlahého mléka. V důlku droždí zamícháme na řídkou kašičku, ze které necháme pod utěrkou vzejít kvásek. Krok 2: Poté do mísy přidáme rum, rozpuštěné vlažné máslo se zbylým vlažným mlékem a vše vymícháme dohladka. Opět zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme krátce (přes půl hodinky) odpočinout - kynout, kdy v polovině času ještě jednou těsto prohněteme. Krok 3: Jablečná náplň: očištěná jablka hrubě nastrouháme do kastrolu, přidáme citronovou šťávu, skořici a cukr podle chuti. Pokud máme jablka moučnatější, přidáme i trošku vody a vše za občasného promíchání asi 5-10 minut podusíme pod poklicí. Kdo rád rozinky nebo brusinky, může jich hrst přihodit do jablek a podusit společně. Pokud chceme náplň krémovější, přidáme ke strouhaným jablkům před koncem dušení, plnější lžíci vanilkového pudinku rozmíchanou v 1 dl studené vody. Krok 4: Těsto rozprostřeme do koláčové formy o průměru cca 33 cm, kterou buď vyložíme pečicím papírem který pokapeme olejem nebo formu rovnou olejem nebo máslem vymažeme. Krok 5: Na těsto naneseme do pokojové teploty zchladlou jablečnou náplň, kterou posypeme drobenkou. Krok 6: Drobenku připravíme prohnětením polohrubé mouky, moučkového cukru se lžící vanilkového nebo skořicového cukru a másla. Do drobenky můžeme přidat nasekané ořechy nebo plátky mandlí. Krok 7: Takto připravený koláč necháme před pečením krátce (postačí 5 minut) odpočinout. Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C do zezlátnutí okrajů koláče a drobenky. Pokud budeme péct v remosce, není nutné krátké kynutí před pečením.

TIP: Oblíbené recepty s jablky

Zveřejněno 1. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l4jM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l4jM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto :-K

Skvělý recept rychlý a jednoduchý i pro mě srozumitelně.
Děkuji

Tématické fráze:
jablečný koláč, kynutý jablečný koláč, kynutý koláč s jablky, jablečný koláč recept, kynutý koláč, kynuté koláčky s s jablky, kynuté koláčky s jablečnou náplní recept, koláč s jablky kynuty, kynutý koláč s jablečnou náplní, kynuty jablkový koláč, jablečná náplň na koláče, koláč s jablky, jablecny kynuty kolac, jablecna buchta z kynuteho testa, recept na jablečný koláč, kynuté koláčky s jablečnou náplní, kynuté koláčky naplně, napln do jablecneho kynuté koláče, kynute kolacky s naplni, jablečná náplň s maslem do koláčků

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, máslo, rum, žloutek, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, jablko, skořice mletá, cukr krupice, šťáva citronová, rozinky, pudink vanilkový, drobenka, olej

Přidat fotografie receptu