Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HuhuCZE HuhuCZE

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie808 kJ /
193 kcal
Bílkoviny11,16 g
Tuky8,03 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: (Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné konvici. Krok 2: V hrnci rozpustíme kousek másla a vhodíme do něj kuře spolu s mrkví, cibulí a kouskem celeru. Lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a necháme pomalu táhnout na nízký stupeň 1,5 hod. Nezapomeňte trochu osolit! Krok 3: Mezitím nakrájíme zbylé dvě mrkve na kostičky a necháme stranou. Můžete nakrájet i petržel a celer, opět na kostičky. Krok 4: Když uplyne potřebný čas, vývar přecedíme přes cedník s plátýnkem. Do procezeného vývaru přilijeme malinko vody na zředění (podle chuti) a přihodíme kořenovou zeleninu a několik kousků rozkrájených/natrhaných kuřecích prsou. Dosolte a dopepřete a přihoďte nasekanou petrželku. Takhle necháme naši polévku pomalu vařit, až bude zelenina měkká. Krok 5: Před koncem vaření (přibližně 3-5 min.) dáme do polévky asi lžíci krupičky, kterou zamícháme a chvilku povaříme. Krok 6: Nakonec trochu rozšleháme vejce a celé ho rychle vlijeme do polévky, počkáme pár vteřin a polévku začneme rychle míchat, aby se vajíčko rozmělnilo.

Zveřejněno 2. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WNkx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WNkx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

;-( Až nyní jsem si všimla počtu porcí: 4-5 z jednoho kuřecího prsa? Tak to bude "výživný" vývar :-D.
Není to zas nějaký troll?

Eja57: :-) Když se podívám na loužičku polévky v talíři, možná celkové množství nakonec odpovídá. Jen by mi pro takové minimnožství připadalo škoda práce, když nakonec každý dostane 2-3 lžíce tekutiny. Já, když už se dělám s vývarem, vždycky ho dělám víc a silný, aby se ta práce vůbec vyplatila. Taky se zeleninou zacházím obráceně než autor receptu - s masem vařím kusy zeleniny a tímto vývarem pak zalévám zeleninu nadrobno nakrájenou a osmahnutou.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Petrželku, pažitku, kopr a podobnou zeleninu nikdy nevařím. Dávám ji až do hotové polévky, abych nezničila vitamíny a chuť.

casino: Jistěže já ne. Ale neznám autorovy pohnutky ;-).

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
vývar z kuřecího prsa, polévka z kuřecích řízků, kuřecí vývar z prs, polévka z kuřecích prsou, kuřecí polévka z prsou, kureci vyvar z prsnich rizu, kuřecí prsní řízek polévka recept, polévka z kuřecích prsou recept, dava se kuze do kureciho vývaru, kuřecí vývar z kuřecích prs, vývar z kuřecích prs, polévka kuřecí kuřecí řízek polévka recept, kuřecí vývar z prsních řízků, polevka s prsou, kuřecí polévka s krupičkou, vyvar s krupici, kuřecí prsní řízky recepty, recept polevka s krupičkou a vejcem

Suroviny:
prsní řízek, mrkev, celer, cibule, sůl, pepř, máslo, petrželka, krupice dětská, vejce

Přidat fotografie receptu