Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexické fazole

Připravte si s námi sytou, pikantní směs fazolí, zeleniny, klobásy a slaniny. Pokud použijete fazole hotové, konzervované, bude příprava pokrmu opravdu rychle hotová. Nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie725 kJ /
173 kcal
Bílkoviny5,31 g
Tuky1,41 g
Vláknina10,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi restujeme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásu. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a vše zpěníme. Krok 2: Přidáme červené fazole z konzervy (nebo namočené a uvařené ve slané vodě), kukuřici, na větší kousky nakrájenou kapii a rajčata. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem, chilli, mletou paprikou. Krok 4: Prohřejeme, promícháme a podáváme. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou. Krok 5: Jako příloha je vhodný čerstvý chléb.

TIP: Jak se vaří luštěniny

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autorky Gabina_I

Můžeme přidat i restované, na nudličky nakrájené vepřové nebo hovězí maso. Posypat můžeme nahrubo nastrouhaným sýrem - kdo má rád sýr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Jx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Jx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Láda Podvazek 3. 3. 2014 18:43
Šlo to ale jedině doma -- v hospodě bych to nejedl!!!!!

tak to musí být dobrota..:yes::yes::yes:jako vždy:yes::yes::yes:hamu -papů od tebe:yes::yes::yes:

ataata, mexicane znaji jak syr, tak smetanu. To k mexickemu jidlu patri :-p autorka ma pravdu, i kdyz je recept poupraveny "po cesku" ;-)

Když jsem něco podobného udělal zedníkům, tak jen mlaskali. Když jsem jim k tomu dal čerstvý chléb, tak tam bylo jak v plynové komoře.
Jen ty fazole dávám přímo v chilli omáčce, a nedávám ani zakysanou smetanu a strouhaný sýr (ty asi mexičané neznají), ale zato dám trochu majoránky a kečupu (hot - ostrý).
Výsledek je ale podobný - chutná bašta, která vždy potěší.

sýr na hrubo, je to taková oranžová koule nevím jak se jmenuje ale je tučnější takže se rozpustí dobře. Dávám tam vesměs učné sýry, takže i gouda, madeland, sýry ementálského typu atd...co je v lednici a určitě na hrubo. Nudle to nejsou, ty tam nepatří.

Možná, že by to s sebou Jack London netahal, to by se pronesl:-)):-D, ale jinak, ten recept špatný není, pro milovníky fazolí a ostřejších jídel;-):yes::yes:

allis:-D:yes:

Obávám se, že jack London by byl rád za samotné fazole, to ostatní by s sebou asi radši netahal, ačkoli, pokud by se už ocitl v Mexiku....:-D

Dělám také, ale Gábi - to nastrouhané na fotce - je to sýr nebo nudle:-? Nám doma to chutná i když já tam musím ještě přidat, jak píše Gábina maso:yes:

Tématické fráze:
mexicke fazole, mexické fazole recept, recept mexické fazole, recept na mexické fazole, mexicke fazole s klobasou, fazole mexické, mexické recepty, recepty mexické fazole, mexické fazole bez masa, mexické fazole s klobásou recept, mexický fazole, mexické fazole top recept, mexické fazole recepty, recept fazole mexické, recepty na mexické fazole, meksicke fazole, mexickéfazole, maxické fazole, fazolové recepty, fazole mexiko

Suroviny:
fazole červené, slanina, klobása, cibule, kukuřice sterilovaná, kapie, rajče, olej, pepř mletý, sůl, paprika sušená sladká, chilli, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu