Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice na zelenině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie223 kJ /
53 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,30 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z kostí a pokrájíme. Vývar nevyléváme. Krok 2: Pórek nakrájíme na půlkolečka. Mrkev a pastiňák očistíme a nastrouháme najemno. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme máslo/olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme mrkev s pastiňákem, osolíme a zalijeme vývarem, ve kterém se vařila slepice. Krok 4: Necháme cca 10-15 minut podusit. Přidáme pokrájené slepičí maso a ještě několik minut podusíme spolu. Krok 5: Podáváme nejlépe s bramborami.

Zveřejněno 3. 2. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Slepici je dobré uvařit doměkka, kdyby nebyla úplně měkká, je třeba ji ještě dusit, aby nebyla tuhá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z83

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z83

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
slepice na zelenině, slepice recepty, co uvařit ze slepice, recepty slepice, slepice na na zelenině, slepice-recepty, slepice na porku, recepty ze slepice, irecepty.cz slepice na zelenine, slepice se zeleninou, slepice na maso na zelenině, slepice co z ní uvařit, slepice stehno, proženy.cz.recepty slepiči rizoto

Suroviny:
slepice, mrkev, pastiňák, pórek, sůl

Přidat fotografie receptu