Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované červené kapie

Sterilované červené kapie jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť léta po celý rok. Jsou nejen praktické pro rychlou přípravu pokrmů, ale také chutnou a zdravou volbou, která obohatí vaši kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 138 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny26,00 g
Tuky8,00 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,11 g
Sůl15,00 g
Sacharidy247,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin nejdříve svaříme nálev. Krok 2: Červené kapie rozpůlíme, vyjmeme semínka, opláchneme a ještě překrojíme na poloviny.
Vložíme je do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme. Krok 3: Vařené papriky scedíme, necháme okapat, vložíme do sklenic, do každé přidáme lžíci oleje, koření a zalejeme nálevem. Krok 4: Uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Jak zavařit kapie - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 2. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Pokud vám nebude nálev stačit, tak si ho můžete přidělat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované červené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvQ6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované červené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvQ6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nálev vařím i s olejem. Papriky vařím už v hotovém nálevu s olejem.Okapané papriky jsou od oleje kluzké a dobře se tím pádem naskládají, natlačí do skleniček. Dám vřící nálev zašroubuju víčka , otočím a nesteriluji, pač papriky jsou tak obaleny olejem, že se nekazí.

Veronika.Hrozna: Ja pred nakladaním papriky nikdy nevarím, nie je dôvod. Predsa pri sterilizovaní sa "varia". Naložím ich do fliaš surové, zalejem teplým nálevom. Olej dávam lyžicu do prázdnej fľaše a lyžicu navrch. papriky sú krásne chrumkavé, nemám rada mľandravé. ;-) https://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pa...

Zobrazit 2 starší odpovědi

Je to moc dobrý, já takhle podobně nakládám papriku- beraní rohy.

Tématické fráze:
sterilované papriky, červená paprika sterilovaná recept, sterilovaná kapie, recept na sterilovanou červenou papriku, recepty sterilované červené papriky, sterilované červená paprika, sterilované kapie, kapie červená recepty, sterilované paprika recept, sterilovaná červená paprika, červená kapie, recepty top surová česneková pomazánka, červené kapie, sterilování červené papriky recept, kapie, sterilovaná kapie top recepty, paprika jako kápie sterilovaná recept, nálev na kapie bez bez cukru, cas sterilovani paprik, sterilovana cervena paprika recept

Suroviny:
kapie červená, sůl, olej, voda, ocet, cukr krystal, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu