Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené cikánské koleno

Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné upečení. Se zeleninou a nadýchaným knedlíkem bude chutnat všem.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 317 kJ /
3 183 kcal
Bílkoviny139,53 g
Tuky272,67 g
Vláknina18,65 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 1,80 g
Sůl4,00 g
Sacharidy36,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením podle chuti (bobkový list, kuličky pepře a nového koření). Část vývaru pak použijeme na podlévání při pečení, zbytek třeba na česnečku. Koleno necháme částečně zchladnout a vykostíme. Krok 2: Do zapékací mísy nasypeme očištěnou, na větší kostky nebo měsíčky pokrájenou cibuli, papriku, rajčata, pokrájené houby, slaninu a nasekaný česnek. Krok 3: Přilijeme protlak, který trochu rozmícháme s vývarem a lžící papriky (může být i pálivá nebo jejich kombinace). Na zeleninu položíme vykostěné koleno, které dle chuti opepříme a klidně ještě trochu osolíme. Krok 4: Naplněnou zapékací mísu nebo pekáč zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C péct doměkka, dle potřeby podléváme a během pečení alespoň dvakrát otočíme nebo řádně přeléváme zeleninovým výpekem. Krok 5: Podáváme s chlebem, knedlíkem, noky.

TIP: 20 nejlepších receptů na knedlíky

Zveřejněno 5. 2. 2019

Poznámka autora recepty73

Koleno můžeme péct i od syrového stavu a s kostí, ale to počítáme s výrazně delší dobou pečení. Kdo chce, podlévat může klidně i pivem černým či světlým. Vše dle vlastní chuti. Kdo chce o něco více sosu, může vývarem naředěný výpek zahustit jíškou, provařit a dochutit dle vlastní chuti solí a pepřem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené cikánské koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvQN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené cikánské koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Pečené uzené koleno máme moc rádi, příště zkusím podle tohoto receptu. :-K

Tématické fráze:
pečené koleno, jak péct koleno, cikánská pečeně, pečené koleno recept, recept na pečene koleno, cikanske recepty, cikánské pečené, marinovana cikanska pecene, cikánské. pečeně, cikanske veprove koleno, vypek z veproveho kolena, pečené vepřové koleno bez kosti, jak péct kolena, vypek z kolene, david prachař, pecene cikanske vepřové koleno, jak péct koleno s kostí, povařit koleno, cerstve pecene na koleno, pečená kolena postup

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, rajče, houby čerstvé, slanina anglická, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu