Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety na česneku a másle

Těšíte se na gurmánské zážitky z dovolené u moře? Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito!

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Liddy Liddy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie839 kJ /
201 kcal
Bílkoviny40,63 g
Tuky2,04 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 442 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy4,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme, zbavíme střívka a v mírně osolené vodě je vaříme asi 3 minuty. Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit máslo. Krok 3: Krevety scedíme. Poté je nasypeme do pánve a necháme do nich máslo vsáknout. Krok 4: Česnek prolisujeme, nebo utřeme špičkou nože, přidáme ho ke krevetám, a už jen velmi krátce orestujeme. Podle chuti můžeme ještě dosolit. Krok 5: Podáváme nejlépe s teplým křupavým pečivem a sklenkou bílého vína.

TIP: Jak skladovat česnek

Zveřejněno 13. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na česneku a másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwK0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na česneku a másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwK0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Jednoduchý, rychlý, moc chutný, u nás s bugurem, tedy jenom pro mě a syna, manžel měl maminčino kuře.

Ivan Polívka 26. 5. 2015 18:46
Pobavil jsem se! Příspěvky jsou většinou zábavné a někdy i poučné. K těm poučným se připojím i já.
Chtěl bych upozornit autora příspěvku pod značkou wtf a všechny ty, kteří si myslí, že tyčinky surimi jsou z krabího masa. Je to obecně tradovaný nesmysl. Nikde se z krabiho masa nedělají. Ani ve své domovině ne! Jejich základem je opravdu separované rybí maso!!! Takže, žádná laciná česká verze.
A ty wtf, pokud se chceš podělat do vlastního hnízda, musíš znova. Tohle se Ti fakt nepovedlo...:-D

Štěpánka 5. 1. 2014 13:33
Tak jsem dala na Vaše rady, neb jsem to přehnala s máslem, posypala jsem trochu moukou, osmahla a pak zalila smetanou, se třemi stroužky česneku 200gr velkých krevet, velká ňamka, s bylinkovými brambory a rukolou se zálivkou z oliváče, medu a Dijonské hořčice, vřele doporučuji!:-p

Jana67:Krevety jsem nikdy rozvařené neviděla, naopak, čím déle se vaří, tím jsou tužší a gumovější. Předvařené stačí jenom prohřát nebo přelít vroucí vodou a syrové povařit do zrůžovění.

jarka:
Krevety se kupují např. v Tesku. A rozhodně nevařit, to blbost, budou rozvařené.
Jirky recept je parádní:-)

jirka:prosím tě, kde ty ktevety kupuješ?

jirka:

Já kupuji krevety mražené, kilové balení za 180,-Kč. Nikdy jsem je nevařil ve vodě,není potřeba.Nechám rozmrazit a vařím.Super jsou na másle s česnekem,já ještě přidávám lžičku kopru,podlívám bílím vínem,příloha bagetka. Na chatě grilujeme na špejlích,marinuji v olivovém oleji s bazalkou,špetka kopru,na kousky nakrájené sušené rajče,zakapat balzamikovým octem a citronem.:-p

wtf:

Simona Kucerova: Bohuzel ma wtf pravdu, kmin a krevety??? no to snad ne :-DDD. At si kazdy ji na co ma chut, proti gustu zadny disputat... cerstve krevety (pochybuji, ze se v CR daji sehnat, staci podusit, jinak z nich bude opravdova guma... olivovy olej nebo maslo, cesnek klidne na vetsi kousky, chilli papricky (da se nahradit pikantni Musaka pastou, jak to ma kdo rad, nekdo pridava taky na drobno nakrajene cerstve rajcatka a smetanu a samozrejme hodne stavy z citronu, sul a pepr snad ani nemusim zminovat

zapomněla jsem bod za recept a dodání odvahy k podniknutí prvních kroků v přípravě krevet

Tak já jsem měla kilo krevet, koupila jsem je u vietnamců na burze. Byly loupané, šedé=nevařené. Pokud máte krevety růžové, jsou předvařené=stačí jen orestovat. Takženevařené v rychlosti povařit, před tím prolít horkou vodou, aby se ohřály a zbavily ledu před povařením. Pak jsem orestovala česnek na másle, přidala krevety, osolila, ocitronovala, opepřila. Na konec v misce, kde jsem je dala z pánve, přidala lžíci tatrky a je to skvělé!!!

wtf:ty jsi nějak chytrá....:-D:-D:-D,ale myslím,že jsi nic nepochopila,toprecepty jsou hlavně pro lidi co rádi vaří,pečou a i se zasmějou,je to hlavně pro laiky,ovšem to na věci nic nemění,že jsou tu většinou super receptíky a zrovna toto je jeden z nich.;-)Vždyť se ty nemusíš insipirovat,nikdo tě nenutí a o restauraci tady prosím nemluv,protože někdy je to opravdu trága,ale to se myslím najde všude ve světě.;-)

panebože.. krevety s kmínem a sladkou paprikou anebo doonce dohromady s krabími prsty (zřejmě krabí tyčinky SURIMI, ale v levné "české" verzi, co bohužel kraba neviděly - stačí přečíst složení)...teda, v Čechách splácaj lidi bez patřičného know how opravdu neuvěřitelný věcy..zároveň jsem právě pochopila, proč vypadá úroveň české gastronomie v rrestauracích tak bídně, když je někdo ochoten splácat si doma takovýhle blafy..radši zůstaňtě u vepřa-knedla-zela, vážení "umělci"!

Mňamky,mňamky konečně jsem je udělala tak,aby mi opravdu chutnaly.dřív jsem je vařila a byl to humáč.teď jsem je jen prolila vařící vodou,usušila a dál dle receptu.jen jsem je rozdělila na 3 hromádky.do druhé jsem přidala sl.papriku,kmín a pepř,a do třetí ještě zázvor.všechny byly Lahodnéééééé....děkuji za inspi:-p

Musim dat za pravdu vsem, co psali, ze krevety se nevari, dlouhou tepelnou upravou tuhnou. I polevka se vari tak, ze se udela vyvar z oloupanych slupek, scedi a krevety se pridavaji az na zaver.:-K:-p

vyzkoušeno a super,akorát krevety se opravdu nevaří,jen se osmahnou :-)

tak jsem je skusila bez vaření jen krátce osmahnout a na doporučení "Levia" jsem, krom česneku, zakápla citronem a osolila.....SUPER POCHOUTKA!!! :yes: ;-)

krevety se nikdy nevari...jen se maji narychlo osmahnout,nebo blansirovat...oni jsou vlastne jedle jen rozmrazene...ve studene kuchyni se jen preliji varici vodou a rovnou je upravuji...do salatu,do sushi,s omackama...pokud se tepelne upravuji delsi dobu,jsou gumove a nedobre:-!:-!:-! :-((

Výborné :-) jestě jsem je po smažení dosoloval a pokapával citronem a lahůdka... :-p při smažení jsem k tomu vložil krabí prsty, ty nabrali také trochu vůni česneku a doooooost sem si šmáknul, i bratr mi to pochválil a to moc tyto pochoutky nejí... :yes:

Tohle si s mamčou uděláme;-)Mamča totiž koupila krevety.Mňam,mňam:-K:-)

hmmm

Krevetky jsem měla předvařené (f.Nowaco), přidala jsem sušenou papričku chilli ;-) - máme tento pokrm rádi, proto bodík letí. Tím, že krevety byly předvařené, jednalo se o rychlovku :yes:

Liddy, máš ten recept vyzkoušený??? Podle mě když budeš krevety vařit 15 minut, vyndáš gumu bez chuti a zápachu??? Podle mě by stačilo je pouze osmahnout na tom másle.

Krevety mám moc ráda, ale na česneku jsem je ještě nedělala. :-p

Tématické fráze:
krevety recepty, příprava krevet, krevety recept, recepty krevety, recept na krevety, příprava mražených krevet, recepty krevety predvarene loupane, krevety priprava, recept krevety, uprava mrazenych krevet, jak uvařit krevety, úprava krevet, jak připravit mražené krevety, recept na krevety předvařené, předvařené krevety, příprava krevet v kuchyni, recepty z krevet, mražené loupané krevety recepty, mrazene krevety recepty, mražené krevety recept

Suroviny:
krevety, česnek, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu