Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňské špagety

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 405 kJ /
3 204 kcal
Bílkoviny190,32 g
Tuky68,67 g
Vláknina72,11 g
Cholesterol 418 mg
Sodík 4,66 g
Sůl11,55 g
Sacharidy422,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Petrželku nakrájíme na jemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme. Krok 2: Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za stálého míchání je osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkáme případné hrudky. Přidáme vývar, víno, rajčata cukr a petrželku. Krok 3: Směs uvedeme do varu snížíme teplotu a bez pokličky zvolna vaříme za občasného míchání zhruba 1 1/2 hodiny. Potom směs dochutíme. Krok 4: Mezitím uvaříme špagety. Podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňské špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňské špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Recept je určitě dobrý, ale tato fotka mě tedy odradila. Fotky by měly lákat na přečtení receptu a následě na vyzkoušení. Toto je pravý opak a můžete se "kamošky" sebe zastávat jak chcete.

Ta petrželka tam nemá co dělat, vaříme-li originální Spagetti Bolognese. Stejně tak konzervovaná rajčata tam nepatří, používá se jen rajčatový koncentrát smíchaný s vlažnou vodou. Úplně nakonec patří do ragú 2dl mléka. Pokud jej chcete jemnější, přidejte na začátek ještě 100 g kuřecích jatýrek.

Jinak nic ve zlém, ale ty fotky jsou příšerné, takhle Bolognese vůbec nevypadá. Ragú má mít nádhernou tmavě hnědou barvu, to nahoře spíš připomíná lečo.

Petra (neregistrovaný/á) - a co ti brání v tom, abys to uvařila, lépe esteticky urovnala, vyfotila a dala foto? Já osobně nevybírám jídla podle fotky (jsou samozřejmě vodítkem) ale podle zpracování, surovin... fotka je jen třešnička,která mi pomůže. Tu nejsme na soutěži o hezčí foto ale na receptech o jídle. A mimochodem, recept znám, je víc než jedlý :-p a pořád hledám to neestitečno :-O - fotka je hezká a výstižná.:yes::yes: (pro případné šťouraly - s autorkou fotek se osobně neznám, ale posuzuju dle sebe !!!!)

Možná je to dobré, ale esteticky to tedy věru nevypadá. To by mi doma nejedli :-//

:-D

Špagety jsou víc než dobrý:-pomáčka má výbornou chuť, která ve špagetách vede prim. Přidala jsem něco žampiónů, jinak jsem se držela receptu. Pčřidala jsem fotky a bodíka:yes:

Tématické fráze:
boloňské špagety, směs na boloňské špagety, boloňské špagety recept, směs na špagety, boloňské špagety s hovězím masem, špagety s hovězím masem, boloňská masová směs, bolonske spagety bez masa, boloňské špagety s kuřecím masem, bolonské špagety pikantní, bolonska smes, bolonska smes na spagety, hovězí směs na špagety, směs na špagety z mletého masa, bolonskě špagety z mletého masa, boloňské maso, recept na bolonske spagety, kuřecí směs na špagety, mleté maso se špagetami, recept bolonské špagety

Suroviny:
maso hovězí mleté, petrželka, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, celer, vývar hovězí, víno červené, rajče sterilované, cukr, sůl, pepř, těstoviny špagety, parmazán

Přidat fotografie receptu