Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlová pomazánka s kachními játry

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 929 kJ /
3 568 kcal
Bílkoviny93,14 g
Tuky344,95 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 2,38 g
Sodík 1,93 g
Sůl4,80 g
Sacharidy21,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, játra na větší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme do zlatova, můžeme přidat kousek sádla. Krok 2: Ke slanině přidáme cibuli a po zpěnění i česnek. Vložíme zbytek sádla a necháme zahřát. Do horkého sádla vložíme játra a bylinky. Krok 3: Smažíme, až játra nebudou pouštět krvavou šťávu, ale ne úplně do sucha. Směs ochutíme a necháme lehce zchladnout. Krok 4: Vytáhneme snítku bylinky a játra se sádlem rozmixujeme ponorným mixérem. Pomazánku necháme zcela zchladnout a podáváme na dobrém chlebu s cibulí.

Zveřejněno 22. 2. 2019

Poznámka autorky mika59

Játra můžete použít kuřecí nebo krůtí. Poměr sádla si upravte podle sebe, můžete klidně přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sádlová pomazánka s kachními játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z8v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sádlová pomazánka s kachními játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z8v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes: Já nedávám slaninu, používám husí sádlo, dá se běžně koupit, a trochu brandy nebo portského.

<3:yes::yes:

Tématické fráze:
sádlová pomazánka, pomazánka z kachních jater, naco je kachní sádlová, pomazánka s kachnich jater, pomazanka jatrova z kachnich jater

Suroviny:
játra kachní, slanina anglická, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř, tymián

Přidat fotografie receptu