Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 098 kJ /
740 kcal
Bílkoviny114,60 g
Tuky17,20 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 356 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu cibulky na tuku osmahneme dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a když se vydusí, podlejeme horkou vodou a necháme pod pokličkou dusit skoro doměkka (tak na třičtvrtě). Krok 2: Než maso změkne, pokrájíme zelí na jemné nudličky. V druhém kastrólu osmahneme druhou polovinu cibulky do sklovita, dáme na ní pokrájené zelí, podlijeme trochu vodou, osolíme a okmínujeme (nesladíme, nekyselíme!) a dusíme do poloměkka. Poloměkké zelí přimícháme do masa, malou chvilku společně dusíme, zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a provaříme.

Segedínský guláš - návod na přípravu

Zveřejněno 24. 2. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Hodí se třeba, když vám dojde v soudku nakládané zelíčko a nové ještě není. Nevěřili by jste ale, jak je to výtečné!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qz6l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qz6l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Schulzovavera@seznam.cz: Děkuji za milou zprávu, šikovná kuchařka si jídlo umí dochutit podle svého. ;-) jsem rada, ze jste recept zkusila a dokonce, že ho budete opakovat! Mám z toho radost. Ještě jednou děkuji a zdravím! :-K:-K:-K

Celkem dobre, jen jsem mela kytu, tak jsem ji nakrajela hodne nadrobno a potom k zeli pridala jeste cely pepr, bobkovy list a vice kminu. Pod maso take bujon na zvyrazneni chuti, ale zalezi na kazdem, zda zda ho dat ci ne, me se to zdalo trochu mdlejsi.Nakonec jsem omacku k zaveru osladila a dle chuti jeste dosolila a pridala jisku. Pak smetanu a trochu zakysanky. Ale jinak si recept ukladam a budu ho delat :-)

Tématické fráze:
segedín z hlàvkového zelí, segedin s hlavkoveho zeli, segedín z z hlávkového zelí, segedynsky gulas z hlávkového zelí, segedin z cerstveho zeli, segedínský guláš z hlávkového, segedín z hlávkového zelí recept, recept na segedin hlavkoveho zeli, segetinsky gulas z hlavkoveho zeli, segegin z havkoveho zelí, segedin zcerstveho zeli, zelí do segedinského guláše, recept na segedin z hlávkového zelí

Suroviny:
maso vepřové, zelí hlávkové, sádlo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, kmín celý, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu