Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habova domácí tortilla s masovou náplní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 747 kJ /
4 242 kcal
Bílkoviny88,70 g
Tuky191,01 g
Vláknina79,47 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,33 g
Sacharidy525,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve smícháme hladkou mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, horkou vodu a uděláme těsto. Vodu dávám vřelou z konvice. Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit kukuřičnou, bude to víc mexické.
Těsto vyválíme do hada a potom ukrajujeme kousky, které rozválíme na pomoučněném válu na tenké placky. Poklicí (která je o cca 2 cm větší než průměr pánve) vykrajujeme tortilly. Případně můžeme placky oříznout nožem, aby se nám vešly na pánev.
Na rozpálenou teflonovou pánev dáme vyválenou placku a z každé strany opékáme zhruba 1-2 minuty (záleží na velikosti pánve a na sporáku), než se na ní začnou dělat tmavé puchýřky. Množství těsta vyjde asi na 12 tortill. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nebo malé kostičky. Nakrájené maso dáme do misky, zalijeme trochou oleje, granulovaným (nebo namačkaným) a zasypeme grilovacím kořením. Já nechávám maso odpočinout přes noc v ledničce, ale můžeme maso dělat ihned. Na pánev dáme olej a jakmile se rozpálí, tak vložíme na pánev připravit masovou směs. Krok 3: Na tortillu namažeme podle chuti jednou z připravených omáček. Mažeme nejlépe vypouklou stranou lžíce. Na omáčku dáme ledový salát, masovou směs, nakrájená rajčata a salátovou okurku. Naplněnou tortillu smotáme, zabalíme spodní část do alobalu a můžeme podávat (pokud budete chystat tortillu na druhý den do práce, tak spodní část zabalit potravinovou fólií a následně do alobalu - potravinová fólie v mikrovlnce nevadí...:o). Do náplně můžeme dát navíc to, na co máme chuť - kukuřici, tvrdý strouhaný sýr, chilli papričky apod.

Domácí tortilly s masem ihned podáváme k jídlu. Tortilla a masová směs by měla být teplá, lze ještě ohřát v mikrovlnné troubě. Zelenina a omáčky by zase měly být studené.

Zveřejněno 26. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Habova domácí tortilla s masovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z0v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Habova domácí tortilla s masovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z0v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
masová náplň do tortily, masová nápln, tortila s masovou náplní, masová náplň do placek, náplň do domácí tortily, náplň do tortily, náplň práce do tortilly, plnena tortilla s avokadovym dipem, masova napln na tortily

Suroviny:
mouka hladká, sádlo, sůl, voda, rajče, okurka salátová, salát ledový, tatarská omáčka, kečup sladký, smetana zakysaná, česnek, sůl, pepř, olej, koření grilovací, česnek granulovaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu