Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka "habunda"

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

habunda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 15 (po cca 200 ml omáčky)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 891 kJ /
930 kcal
Bílkoviny0,88 g
Tuky102,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté přidáme mletou skořici a hnědý cukr a zhruba 1 minutu osmahneme za stálého míchání. Následně přidáme rajské pyré a rajský protlak a přivedeme k varu, (bude stačit, když to bude probublávat), poté přilijeme vřelou vodu (z varné konvice), přidáme bujón a přivedeme k varu. Poté stáhneme na poloviční plamen a vaříme cca 15-20 minut, aby se vše povařilo. Krok 2: Omáčku propasírujeme (stačí přes síto) do jiného hrnce a dáme zpět na oheň (tímto nám vznikne rajská polévka). Potom rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem, (většinou ještě doslazuji, protože 4 polévkové lžíce jsou málo). Nakonec omáčku zahustíme instantní nebo domácí jíškou. Krok 3: Rajskou omáčku podáváme s těstovinami, (knedlíkem) a s masovými kuličkami, sekanou nebo vařeným hovězím masem. Jaké maso použijete, je na vás (hovězí zadní kýta k tomu bude ideální).

TIP: Jak jednoduše stáhnout slanost z omáčky?

Zveřejněno 26. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka "habunda"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go2Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka "habunda"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go2Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dělala jsem téměř stejně, jen bez bojónu, ale s kuřecím vývarem. Na másle a koření stejné..k tomu masové kuličky a hrnkové knedlíky. Přidala jsem fotku jestli nevadí..:-)

mika59: Určitě nevadí. Hlavně, aby chutnalo...;-):yes:

No, tož tak
https://recepty.vareni.cz/rajska-omacka-habunda/
v komentáři z roku 2015 pravý autor upravuje recept, kdežto Vy jste zkopíroval ten původní. Tudíž je jasné, že nejste autorem.
Kopírování z jiných webů bez souhlasu autora zde není povoleno.

hosta: Dobrý den, děkuji za upozornění. Do komentářů u receptů na www.vareni.cz již uvádím i s odkazem, že jsem recept zveřejnil na Vašich stránkách.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
rajská omáčka recept, rajská omáčka, recept na rajskou omáčku, recepty, recept rajská omáčka, rajská omáčka recepty, recepty omáčky, omáčky recepty, rajska omacka z pyre, recepty rajská omáčka, recept rajská, rajská recept, omáčky recept, rajské pyré, rajská z pyré, top recepty, rajská omáčka z pyré se sekanou, recepty na rajskou omacku, rajská recepty, recepty na omáčky

Suroviny:
máslo, protlak rajčatový, protlak rajčatový, bujón hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, skořice mletá, cukr hnědý, sůl, voda, jíška

Přidat fotografie receptu