Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný bůček Habunda

Vyzkoušejte tento lehce pikantní nakládaný bůček. Je výborný k pečivu jako chuťovka, nebo si ho můžete dát jen tak. Přestože je doba přípravy poměrně dlouhá, výsledek rozhodně stojí za to.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

habunda

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min doba naložení je 10 dnů

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, doba naložení je 10 dnů)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 073 kJ /
3 842 kcal
Bílkoviny153,89 g
Tuky297,99 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 7,05 g
Sůl17,00 g
Sacharidy132,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšší vepřový bok dáme společně s cibulí, bobkovým listem a novým kořením do vody a vaříme asi 3 hodiny. Krok 2: Během vaření rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou papriku, trochu mletého chilli, sůl a med. Krok 3: Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách bůček potřeme (i dovnitř mřížek), například vypouklou stranou kávové lžičky. Krok 4: Ze zabaleného masa připravíme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom bůček nakrájíme na plátky. Krok 5: Nakládaný bůček podáváme jako chuťovku s chlebem, pečivem nebo jenom tak na chuť.

TIP: Jak krájet bůček

Zveřejněno 28. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček Habunda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozyK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný bůček Habunda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka: Bol ponorený. Predtým som ho vložil najprv do vriacej vody a chvíľu povaril aby sa uzavrel. Nechcel som ho dávať do studenej vody aby sa z neho nevyvarila všetka chuť. Medzitým sa mi zohriala voda v PH aj s cibuľou, koreninami a pár strúčikov cesnaku, do ktorej som takto obarený bôčik vložil. Potom sa varil na LOW asi 4 hodiny.

kimlo: v PH to musí byť celé ponorené vo vode? Ďakujem.

Výborné! Varil som v PH a namiesto medu som použil worchester. Vďaka za recept! Prikladám foto... :yes:

Dávám pochvalu a foto, do vaření jsem přidala feferonu a chilli, aby to prošlo do masa, 10 dnů jsem nevydržela, dnes je to šestý den a já mám polovinu snědenou <3 dcera, která nejí vůbec vepřové maso, neodolala a ochutnala, říká, že je to super, TOP a to je velké uznání. Dnes to bude koštovat její přítel, věřím, že bude stejně nadšený a spokojený. Díky za recept, určitě budu dělat častěji :-)

mika59: Tak pokud chutnal, tak jsem rád. Já osobně mám raději sladší, proto více medu... Ale jak píšete, každý má jiné chutě a jídlo si přispůsobí podle svých chutí...:yes::yes::yes:

Bůček jsem nakládala, tenhle je sedmidenní, přidala jsem pepř a ubrala med. Vařila jsem v pomalém hrnci 3,5 hodiny. Je jak máslo. Přidala jsem foto i bod.:-K

Tématické fráze:
nakládaný bůček na medu, nakladany bok v paprice, bůček jako chuťovka, nakládaný bůček na na medu, nakladany uzeny bůček

Suroviny:
bok vepřový, sůl, med, paprika sušená sladká, česnek, bobkový list, koření nové koření, cibule, voda, chilli

Přidat fotografie receptu