Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Giovanni řezy

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 908 kJ /
2 846 kcal
Bílkoviny77,89 g
Tuky117,70 g
Vláknina11,12 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 608 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy363,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty. Krok 2: Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28x36 cm) vyložený pečícím papírem a dáme péct: elektrická trouba cca 180°C (předehřát), plynová trouba na stupeň 3 (předehřát). Doba pečení: cca 15-20 minut. Krok 3: Pudinkový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudinkový prášek se žloutkem a povaříme. Krok 4: Pudink necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu. Krok 5: Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout. Krok 6: Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla. Krok 7: Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar. Krok 8: Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou). Krok 9: Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny. Krok 10: Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.

Zveřejněno 13. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Opět inspirace od DrOetkra.

Recept je dost náročný, ale moc dobrý.

Je lepší dělat v chlebíčkové formě kvůli udržení tvaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Giovanni řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZL0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Giovanni řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZL0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

mňam!to je ale výborná dobrota ;-)

Jééé, to je nádhera!:-O:yes::yes: No, trochu náročné, ale super:-)

Perfektně popsaný postup a moučník také vypadá skvěle. Je to sice trochu náročné, ale za tu práci to jistě stojí :-)Bodík:yes:

Tématické fráze:
vanilkové řezy, krem z gustinu, zelatina z pudingu, želatina dr. oetker, mail giovanni.com.vn loc:cz, želatina dr.oetker, puding želatina, želatina dr oetker, vanilkový krém dr. oetker, dr.oetker želatina, směs otker recepty, želatina dr.otker, dr otker peceni, jahodove rezy dr.otker, dr otker želatina, dr.oetker pečeni, želatina dr.oetker recepty, krém s gustinem, vanilkový krém dr., jahodová náplň dr otker

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, gustin, pudink vanilkový, mléko, žloutek, cukr, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, želatina, voda, jahody, želatina, voda, šťáva citronová, cukr, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu