Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní játra na slanině s bramborami

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 151 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny95,63 g
Tuky142,11 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 2,83 g
Sůl7,03 g
Sacharidy67,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné. Krok 2: Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na kousky. Po zpěnění přidáme očištěná a na větší kousky nakrájená játra. Krok 3: Restujeme zprudka a jen co zbělají, přidáme šťávu z limetky, papriku nakrájenou na malé kousky a hořčici. Vše společně opékáme krátce, aby se játra nevysušila. Krok 4: Směs dochutíme solí, pepřem a chilli. Nakonec přidáme studené máslo. Pánev odstavíme, necháme máslo rozpustit a promícháme. Krok 5: Uvařené brambory scedíme a ještě horké přidáme do pánve k játrové směsi. Vše opatrně promícháme, krátce prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 1. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra na slanině s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gm80

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra na slanině s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gm80

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní játra, kachní játra na játra na slanině, kachní játra recepty, kachní játra ve slanině, recept na kachní játra, kachní játra recept, kachní játra na na slanině, kachna recept, játra na slanině, jatra s bramborem, kachní játra na slanině, kachní játra slanina, kachni jatra na slanine

Suroviny:
játra kachní, brambory, slanina anglická, cibule, česnek, máslo, hořčice hrubozrnná, paprika čerstvá červená, limetka, chilli, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu