Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojzávin

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 503 kJ /
5 618 kcal
Bílkoviny140,64 g
Tuky239,93 g
Vláknina76,50 g
Cholesterol 804 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy685,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky prísady na cesto dáme do misky (olej odvážime ako ostatné prísady) a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť . Krok 2: Náplň z bieleho a modrého maku urobíme každú zvlášť tak, že ich krátko za stáleho miešania povaríme. Necháme vychladnúť. Krok 3: Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti.
Každú vyvaľkáme na obdĺžnik (dĺžka podľa dĺžky formy).
Jeden obdĺžnik natrieme náplňou z bieleho maku, druhý náplňou z modrého maku a tretí natrieme povidlami.
Každý stočíme do závinu. Krok 4: Do vymastenej obdĺžnikovej formy (ako na biskupský chlebíček, ale dlhšia) vložíme vedľa seba oba makové záviny a na ne dáme dostredu povidlový závin. Krok 5: Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte 10 min podkysnúť.
Pečieme v rúre na 180°C.
Upečený trojzávin necháme vo forme úplne vychladnúť, až potom ho vyberieme a krájame.

Zveřejněno 8. 3. 2019

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Najlepšie jedlá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trojzávin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nw8z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trojzávin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nw8z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Páči sa mi ;-):yes: Možná bych nádivku z bílého máku nahradila ořechovou. :-K

yanull: :-) Janka nie, ja nie, podstata zavinu ma byt makova, mne by sa uz mak s orechami bil. Povidla vynikajuco doplnaju mak. Ostatne, biely mak ma jemne orechovu chut, a ledze je to mak, nie orechy, hodi sa aj pre tych, co maju na prechy alergiu.;-)

Tak to je paráda..:yes::yes:

Tématické fráze:
ölteig backen

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, droždí sušené, mléko, olej, vejce, mák mletý, mléko, cukr, skořice, mák mletý, mléko, cukr, skořice, povidla švestková, vejce

Přidat fotografie receptu