Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový tvarožník

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 815 kJ /
2 107 kcal
Bílkoviny95,14 g
Tuky56,49 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 630 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy284,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy rozklepneme žloutky, bílky ušleháme v tuhý sníh, hrušky okrájíme a nastrouháme najemno. Krok 2: Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, nastrouhané hrušky včetně šťávy z nich, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Vymícháme těsto, do kterého na závěr jemně vmícháme sníh. Krok 3: Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme nasekanými mandlemi. Krok 4: Pečeme na cca 150 - 180 stupňů, asi 40-50 minut, je třeba to hlídat podle trouby.

Zveřejněno 10. 3. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Tvarožník je vláčný, plech není třeba vymazávat ani vysypávat.

Mandle jsem dávala hned, ale můžou se posypat až třeba v polovině pečení, záleží na tom, jak trouba peče. Případně se plech dá zakrýt alobalem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový tvarožník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/38jQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový tvarožník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/38jQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hruskovy tvarožník

Suroviny:
tvaroh, vejce, pudinkový prášek, hruška, cukr moučkový, cukr vanilkový, mandle sekané

Přidat fotografie receptu