Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařená slepice s červeno-řepnou rýží - pro nejmenší

Hodnocení receptu je 4,4 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie634 kJ /
152 kcal
Bílkoviny2,11 g
Tuky5,11 g
Vláknina0,57 g
Cholesterol 13 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy24,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme ghí a jemně orestujeme pórek. Přidáme řepu a rýži, osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit, než je rýže hotová. Krok 4: Můžeme servírovat zvlášť slepici a zvlášť řepnou rýži nebo dohromady, smíchané jako rizoto.

Zveřejněno 10. 3. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Vhodnost dle zavedených surovin.

Když se řepa uvaří neoloupaná, zachová si svou barvu. Potom je v kastrůlku společně s rýží proto, aby rýže nasákla její barvu a chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená slepice s červeno-řepnou rýží - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Zk6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená slepice s červeno-řepnou rýží - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Zk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slepice na červeno

Suroviny:
slepice, řepa červená, pórek, ghee, rýže, sůl

Přidat fotografie receptu