Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z dvojího masa

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 856 kJ /
2 834 kcal
Bílkoviny183,52 g
Tuky66,81 g
Vláknina31,20 g
Cholesterol 547 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,01 g
Sacharidy362,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme mletou papriku a gulášové koření a za stálého míchání chvíli restujeme dále. Pak přidáme vepřové maso, promícháme a po chvíli zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou doměkka. Přidáme nakrájené papriky, majoránku, česnek a vlijeme přes jemné sítko hladkou mouku, dobře rozmíchanou v troše vody. Provaříme a podle chuti dosolíme. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme ho trochou vlahého mléka. Počkáme, až droždí vzejde ( asi 5 minut ) pak přidáme vajíčko, zbytek mléka a dobře propracujeme těsto, jemně ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme kynout.
Těsto by při správném vykynutí mělo zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 4 díly, každý díl vyvalujeme do koule, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Pak knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.

Zveřejněno 10. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z dvojího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z dvojího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Z2X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Knedlíky:
400 g polohrubé mouky 300 ml vlahého mléka 1 vajíčko
A není těsto moc řídké? :-)

Tématické fráze:
guláš z dvojího vepřového masa, guláš z vepřové ho a hovězího masa, vepřové maso na kousky recepty

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř, sádlo, cibule, slanina anglická, koření gulášové, paprika sušená uzená, vývar masový, mouka hladká, paprika čerstvá červená, majoránka, česnek, mouka polohrubá, sůl, droždí, mléko, vejce

Přidat fotografie receptu