Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinka na způsob Wellington

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme. Krok 2: Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony, aby se zbavily vody a přendáme na talíř.
Na tu samou pánev přidáme opět kousek másla a krátce podusíme špenát, který také dáme stranou. Krok 3: Nakonec zprudka opečeme nasolené a opepřené konce panenky z obou stran, až jsou měkké a zlaté.
Necháme je odpočinout a mezitím osmažíme topinky do zlata. Krok 4: Topinky lehce potřeme česnekem, obložíme listy salátu, a poklademe žampiony, panenkou nakrájenou na plátky, špenátem a slaninou. Krok 5: Servírujeme se zeleninou.

Zveřejněno 16. 3. 2019

Poznámka autorky medanek

Tato topinka vznikla v den, kdy jsem dělala panenku Wellington a měla jsem od všeho zbytky. A musím říct, že s tou topinkou to bylo výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka na způsob Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/38Yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka na způsob Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/38Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

<3 Mňam, vypadá to skvěle, zelenina kolem mi u tohoto jídla nevadí. Ale název považuju za zavádějící.

Proč podáváme se zeleninou ? Už tam je špenát, houby, listí a dokonce i česnek. A masíčko je tenounké......;-(;-(;-(

Veronika.Hrozna: Verčo, kukni na to, spíš na tu druhou fotku - ten salát udělá takovou jako mističku, aby to všechno nepadalo okolo, si myslím....a dovedu si tam to "křupnutí" ledového salátu docela představit...

Ještě k diskuzi o zelenině - já MÁM RÁDA syrovou neochucenou zeleninu v jakémkoli množství, ale na talíři s jídlem mi prostě nesedí a vadí ( nepočítám bylinky, guláš posypaný kroužky cibule, sedmikrásky a jiné jedlé kvítí...)

Zobrazit 7 starších odpovědí

"Topinka na způsob Wellington"
No, tady si fakt každý může rcp nazvat jak mu libo, že 8-(

casino: dovolila bych si tak napůl nesouhlasit...jistě, název je trochu protimluv, topinku nebalíme do listového těsta, to má ctěné Casino pravdu, ale když Wellington svlékneme a nakrájíme a dáme na topinku..."Nahatý Wellington"...."Wellington bez košilky"...:-D
Ale - oni nemají pocit, že to bude moc dobré a ještě to na fotce krásně vypadá ???:-K

No tak to je :yes::yes::yes: :-K
Já mám panenku připravenou jako "roastbeef" ráda - na rozdíl od hovězího na hranici medium a well done, i na studené mísy natenko nakrájenou, ale tohle je geniální. Jen při "odpočinku" zatahuji hodně napevno do alobalu...

Tématické fráze:
topinky recept

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, žampióny, špenát listový, chléb, olej, máslo, sůl, pepř, česnek, salát little gem, zelenina

Přidat fotografie receptu