Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový mramorovaný chlebíček

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 650 kJ /
2 545 kcal
Bílkoviny80,64 g
Tuky42,93 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy448,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Perníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej. Krok 2: Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
(světlé těsto lijeme přes tmavé těsto).. Krok 3: Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 16. 3. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový mramorovaný chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZA7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový mramorovaný chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Kvety : používám formu na biskupský chlebíček, klasika po babičce, jinou nemám:-) viz obrázek dole, kde je těsto nalité do formy..

Krásné:yes:

Recept se mně líbí, jen se zeptám, jak velkou formu používáte?

Tématické fráze:
perníkový chlebíček

Suroviny:
vejce, mouka rýžová, cukr třtinový, smetana zakysaná, mléko, olej, koření do perníku, kakao, prášek do pečiva, mouka

Přidat fotografie receptu