Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí srdíčka na smetaně

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 744 kJ /
1 851 kcal
Bílkoviny147,11 g
Tuky125,74 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 506 mg
Sodík 2,38 g
Sůl5,88 g
Sacharidy30,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu pokrájíme na kostičky a vložíme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule, sušený tymián a oregano. Krok 2: Z kuřecích srdíček odstraníme tučné části. Srdíčka přepůlíme, dobře propláchneme a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině. Zamícháme a necháme pustit šťávu.


Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme okapanou naloženou sterilovanou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Koření po této době vyjmeme. Zeleninu ponorným mixerem rozmixujeme. Na zahuštění rozkvedláme jednu a půl lžíce hladké mouky se zakysanou smetanou smíchanou se sosem. Krok 3: Přidáme a zašleháme i hořčici. Vše nalijeme do hlubší nádoby. Necháme ještě probublat cca 12 minut. Ochutíme šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 20. 3. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí srdíčka na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ZWw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí srdíčka na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ZWw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Eja57: Díky. :-)

Horajn: když si to rozklines tak uvidíš jaké tuky, ideál to není ale jedovaté taky určitě ne :-8

Dobrý den,
dívám se na energetické hodnoty receptu - bílkoviny jsou fajn, ale co ten cholesterol - to je ten "dobrý?"

Tonja: to se ptáte vážně?
To je snad jasné, že srdíčka vylovime...

V jednom hrnci je sterilovaná zelenina i kuřecí srdíčka a opražená slanina, vše ve vývaru. Jak rozmixujeme zeleninu, aniž bychom rozmixovali i srdíčka? Neměli bychom před mixováním jedno či druhé vyndat?

V surovinách naložená sterilovaná zelenina není - z omáčky kouká kousek mrkve, tak asi je myšleno celer, mrkev, petržel?

Eja57: díky za připomínku, doplnila jsem, sterilovanou zeleninu pak rozmixujeme, právě ta zelenina dodá výbornou chuť omáčce.

Tématické fráze:
kuřecí srdíčka, drůbeží srdíčka na smetaně, kuřecí srdíčka recept, srdíčka na smetaně, kuřecí srdíčka recepty, recept na kuřecí srdíčka, kuřecí srdce na smetaně, recepty na kuřecí srdíčka, recept kureci srdicka, kureci srdicka a jatra na smetane, kuřecí srdíčka se zeleninou na na smetaně, kureci na smetane, recepty kuřecí srdíčka, drůbeží srdíčka mrkev celer petržel, srdíčka kureci, srdička na na smetaně recept, kureci srdíčka na smetaně s knedlíky, kurecisrdicka na smetaně recepty, recept srdicka, recepty -kuřecí kuřecí srdíčka

Suroviny:
srdce kuřecí, cibule, zelenina, vývar kuřecí, smetana zakysaná, hořčice, vývar drůbeží, pepř černý, bobkový list mletý, sůl, jalovec, slanina anglická, šťáva citronová, mouka hladká, koření oregáno

Přidat fotografie receptu