Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šopský salát s bazalkou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 332 kJ /
797 kcal
Bílkoviny44,50 g
Tuky52,21 g
Vláknina11,46 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 5,03 g
Sůl12,50 g
Sacharidy32,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriku rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, bazalkou osolíme, opepříme.
Nakonec vše smícháme s nakrájeným sýrem a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Krok 2: Podáváme samotné, s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Zveřejněno 24. 3. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šopský salát s bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GmgQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šopský salát s bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GmgQ

Marie

Komentáře (3)

"1 lžíce sušené bazalky"
No, možná by stálo za to, zkusit s čerstvou bazalkou, že ;-)

Eja57: máte pravdu, také bych salát nedávala vypotit a zavadnout do lednice. A při pokojové teplotě chutě syrové zeleniny lépe vyniknou.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
šopský salát, šopský salát top recepty

Suroviny:
cibule červená, rajče, rajče, okurka salátová, paprika čerstvá žlutá, sušená bazalka, olej olivový, sůl, pepř čtyř barev, sýr balkánský

Přidat fotografie receptu