Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá slepice na kari

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 224 kJ /
293 kcal
Bílkoviny6,59 g
Tuky22,99 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy13,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby byla ponořená, přidáme 1/2 kávové lžičky soli, hrnec uzavřeme a vaříme cca 3/4 hodiny do měkka. Krok 2: Ve vyšším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a na tom necháme zesklovatět jemně krájenou cibuli. Přisypeme kari, necháme zavonět, zasypeme hladkou moukou, osmahneme ji na jíšku a rozředíme vývarem ze slepice. Dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme cca 20 minut. Na závěr přidáme do omáčky smetanu, dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Maso ze slepice obereme a vložíme do hotové omáčky.
Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíky.

Zveřejněno 28. 3. 2019

Poznámka autorky taddy1

Při ředění jíšky vývarem se držíme pravidla - horkou jíšku ředíme chladným vývarem, vychladlou jíšku ředíme horkým vývarem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá slepice na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJpX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá slepice na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJpX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slepice recepty, recepty ze slepice, slepice na kari

Suroviny:
slepice, koření kari, olej, máslo, cibule, mouka hladká, smetana zakysaná, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu