Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety skoro vietnamské

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 122 kJ /
746 kcal
Bílkoviny1,65 g
Tuky0,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,20 g
Sacharidy183,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a ředkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky nožem nebo je připravíme spiralizérem, mandolínou, zubatou škrabkou. Zeleninu dáme do mísy, přidáme 1 lžičku soli a 2 lžičky krupicového cukru. Zeleninu společně se solí a cukrem zhruba 3 minuty ručně promícháváme, měla by změknout a jít ohnout bez zlomení. Změklou zeleninu propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, přebytečnou tekutinu odstředíme nebo zeleninu vymačkáme a přendáme ji do uzavíratelné sklenice. V misce smícháme cukr s vlažnou vodou a octem. Jakmile se cukr rozpustí, nalijeme lák do sklenice (zelenina musí být zcela ponořená) a necháme cca 1 hodinu odležet v lednici. V lednici vydrží po dobu jednoho měsíce. Krok 2: Předem nachystáme řízečky, ale můžeme dělat bagety s pečeným masem, kuřecím, vepřovým nebo výborné s kachními prsíčky. Velmi dobré jsou třeba s vařenými vejci a tuňákem. Vietnamské bagety bývají ještě navíc potřené paštikou, ale není to nutné.
Okurku rozkrojíme podélně, vydlabeme semínka a nakrájíme na proužky. Zeleninu používám nakládanou podle vietnamského receptu. Pokud nemáte předem naloženou, lze použít čerstvou mrkev a bílou ředkev, na jemné nudličky připravenou škrabkou a nožem. Krok 3: Bagety podélně rozřízneme, spodní části potřeme majonézou a dle chuti pokapeme srirachou - kdo nemá rád pálivé, může ji vynechat.
Dále položíme list salátu, může být římský, ledový nebo hlávkový, omytý a osušený. Na salát klademe zeleninu a proužky okurky. Nakonec přidáme řízečky nebo maso, jaké kdo rád a přiklopíme vrchní částí baget, opět lehce potřené majonézou. Bagety můžeme podávat ihned nebo je připravit s sebou na svačinu, na výlet nebo delší cestu.

Zveřejněno 29. 3. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Bagety můžeme použít francouzské nebo jiné, jaké máme rádi, (pravé vietnamské se mi nikdy nepovedly upéct a neprodávají je nikde, pouze již naplněné, výborné v SAPĚ).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety skoro vietnamské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61GQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety skoro vietnamské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61GQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
vietnamské recepty, vitnamské bagety, recept vetnemska bageta, recept na domácí vietnamské bagety, rizecky do bagety recept, top recepty na bagety, bagety s kuřecími řízečky recepty, recept na přípravu pravé bagety, bageta s kuřecími rizecky, bageta recept, veitnamska bageta, vietnamské recepty top recepty, řízečky do bagety

Suroviny:
bageta, prsa kuřecí, majonéza, sriracha, salát, zelenina nakládaná, mrkev, ředkev, sůl, cukr krupice, ocet rýžový, voda

Přidat fotografie receptu