Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhací makovo-ořechová buchta, pod vodou kynutá

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 113 kJ /
4 807 kcal
Bílkoviny94,44 g
Tuky299,03 g
Vláknina35,00 g
Cholesterol 581 mg
Sodík 3,35 g
Sůl8,33 g
Sacharidy406,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte sůl, lžíci cukru, máslo a vypracujte drobenku. Kvásek připravte z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Do drobenky rukama zapracujte vzešlý kvásek a udělejte hladké těsto. Krok 2: Do misky nebo hrnce dejte vodu pokojové teploty (v průběhu kynutí jsem přidávala vlažnou), těsto zabalené do vlhké jemné utěrky do ní vložte a nechte odpočinout, dokud nevyplave na hladinu - trvá to asi hodinu. Nenechte déle, začalo by se trochu rozpouštět. Krok 3: Zatímco těsto kyne, uvařte ořechovou a makovou náplň - ale klidně jen jednu. Nechte vychladnout, počítejte s tím, že chladnutím náplně dost zhoustnou. Krok 4: Těsto vyndejte z vody, otřete povrch papírovými utěrkami a na vále s polohrubou moukou propracujte. Pak vyválejte na cca půl centimetru vysoký plát. Pokud chcete náplně střídat jako já, pokrájejte na čtverce cca 8x8 cm, jestliže použijete jen náplň jednu, tak ji na vyválené těsto natřete a pokrájejte pak. Do formy na biskupský chlebíček, vyložený pečícím papírem, skládejte za sebou (v případě dvou náplní střídavě) jednotlivé čtverce, které vždy trochu přimáčkněte, aby držely pohromadě. Krok 5: Dejte péct do trouby rozehřáté na 170 st. asi 20 minut, pak formu přikryjte (třeba alobalem nebo pečícím papírem) a ještě 10 minut dopékejte.

Zveřejněno 5. 4. 2019

Poznámka autorky hosta

Volně podle www.prozeny.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhací makovo-ořechová buchta, pod vodou kynutá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61KL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhací makovo-ořechová buchta, pod vodou kynutá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61KL

Marie

Komentáře (5)

Připomnělo mi to cukroví, které babička pékávala na vánoce. Říkala tomu podvodnice ;-) a já jako malá holka jsem napjatě čekala, až bochánek nakynutého těsta vyplave nad hladinu :-D

Je to moc pěkný a zajímavý recept :-):yes: Pod vodou jsem ještě nekynula, ale určitě vyzkouším:yes::-K:-K

medanek: ...já kynu všude, i pod vodou (to je jen špás)...

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
makovoořechová bábovka, trhací buchta, ořechová buchta, kynuta trhaci tvarohová bábovka, trhací buchta+videorecept, trhací ořechová bábovka, recept na kynutou buchtu s ořechy, ořechová buchta s kváskem, kynutá buchta se skořicí, recept na makovo buchtu

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, máslo, droždí, mléko, cukr krystal, sůl, ořechy vlašské, mléko, med, šťáva citronová, máslo, piškoty, mák mletý, mléko, cukr, máslo, rum, koření do perníku

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu