Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřibová omáčka se zeleninou a ztraceným vejcem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 minut + 1 hodina na namočení hřibů

30 minut + 1 hodina na namočení hřibů

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 583 kJ /
617 kcal
Bílkoviny17,17 g
Tuky19,09 g
Vláknina35,25 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy77,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším hrnci namočíme na hodinu do 600 ml studené vody sušené hřiby. Po hodině uvedeme do varu. Přidáme koření, sůl, mletý pepř a na kostičky nakrájenou zeleninu. Krok 2: Dále přidáme z drobně nakrájené cibule, másla a mouky do světlé barvy osmaženou zásmažku, promícháme a slabým varem, za občasného promíchání, vaříme 15 minut. Krok 3: Poté silným varem necháme odvařit skoro všechnu tekutinu, smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme solí, na talíři posypeme nakrájenými lístky petržele a podáváme se ztraceným vejcem. Krok 4: Vejce připravíme následovně:
Do mikrotenového sáčku kápneme olej, sáček mezi dlaněmi promneme a poté ho rozevřený vložíme do misky. Lehce osolíme, opatrně vyklepneme 1–2 vejce (podle velikosti) a nad vejci uděláme na sáčku pevný uzel. Naplněný sáček vložíme na 3 až 4 minuty do vařící vody, po uvaření sáček rozstřihneme a hotová vejce opatrně přemístíme do talíře.

Zveřejněno 11. 4. 2019

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na 1 sáček 1-2 vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová omáčka se zeleninou a ztraceným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNAg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová omáčka se zeleninou a ztraceným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNAg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Šetřím životní prostředí :-D....fígl s mikrotenovým pytlíkem znám, ale znám ještě lepší fígl - vodu do prudkého varu, do víru vpustit vejce a vypnout. Nechat podle velikosti vejce cca 4-5 minut- a hotovo. Dám sem foto jak to vypadá - hodí se to sem, taky houby...Není to můj vynález - mistr kuchař Ottolenghi.

Eja57: Děkuji za komentář i velice zdařilou fotku:-KJak připravit zastřená vejce znám,ale vadí mi u nich ty"cancourky"bílku:-DRaději je dělám v mikrotenu,to mi vyhovuje víc:-8

Tématické fráze:
hribova omáčka s těstovinami, hřibová omáčka ze sušených hřibů, jak uvařit hribovou omacku, hřibová omáčka jemná, hribova omacka sk, hřibová omáčka na těstoviny s houbami, jak pripravit hribovou omacku, zeleninová omacka

Suroviny:
hříbky sušené, brambory, mrkev, cibule, celer, bobkový list, koření nové koření, máslo, mouka hladká, pepř mletý, sůl, smetana sladká, petržel, vejce, olej, sůl

Přidat fotografie receptu