Suroviny
Porce: 12-15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 291 kJ / 7 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,68 g |
Tuky | 466,00 g |
Vláknina | 22,12 g |
Cholesterol | 2,83 g |
Sodík | 795 mg |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 840,00 g |
Postup přípravy
V jedné míse vyšleháme celá vejce s cukry (vanilkovými a moučkovým) do pěny. Poté přidáme vanilkové aroma, vodu a šleháme dál. V druhé míse jsme mezitím smíchali mouku s práškem do pečiva a postupně jsme ho přimíchali do tekuté směsi.
Vymažeme formu tukem a vysypeme hrubou moukou, když těsto vylijeme do formy, dáme ho do předehřáté trouby (180 stupňů) a pečeme 40-47 min. Krok 2: Krém:
Kompoty rozmixujeme i se šťávou. Kompot použijeme jako základ na puding místo mléka.
Takže dáme rozmixované kompoty do hrnce a až budou teplé, přidáme oba dva jahodové pudingy a metličkou (aby se netvořily hrudky) mícháme. Až bude puding vařit, tak ho přibližně po minutě a půl dáme vychladnout.
Mezitím utřeme lehce změklé máslo s cukrem a poté ho vyšleháme do pěny a až puding vychladne, tak ho po částech vmícháme do másla (nejlépe stěrkou). Krok 3: Když je korpus hotový a vychladlý (klidně přes noc odležený), můžeme ho opatrně rozříznout strunou nebo nožem (Pozor! Korpus je opravdu křehký).
Poté jednotlivé vrstvy potřeme krémem, klidně můžeme ještě jednotlivé vrstvy proložit nakrájenými jahodami nebo jiným vámi zvoleným ovocem. Když máme dort potřený krémem, ozdobíme ho dle libosti a můžeme servírovat.
Zveřejněno 14. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkový dort s jahodovým krémem a malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/61Mz
Moje poznámka
Vanilkový dort s jahodovým krémem a malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/61Mz
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 16 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Neregistrovaný před 2 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Neregistrovaný před 3 minutami
Kuřecí křupavé řízky z trouby
Neregistrovaný před 4 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Neregistrovaný před 4 minutami
Pravý vepřový guláš
Neregistrovaný před 4 minutami
Vepřová směs s pórkem a rýží
BoruvkaS před 5 minutami
Pečené karbanátky
Neregistrovaný před 8 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 13 minutami
Žravé řezy
NikolaHlatka před 14 minutami
Brokolicový krém
Neregistrovaný před 18 minutami
Tématické fráze:
vanilkový dort,
dort s jahodovým krémem,
dort s mascarpone krémem a malinami,
recepty na dorty,
malinový dort s pudinkem mascarpone recepty
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
vejce,
vanilkové aroma,
prášek do pečiva,
voda,
kompot jahodový,
pudink,
máslo,
cukr moučkový,
mouka hrubá
Komentáře