Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené vepřové maso v mrkvi

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 958 kJ /
707 kcal
Bílkoviny61,30 g
Tuky28,67 g
Vláknina11,45 g
Cholesterol 136 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy46,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku zpěníme na tuku doběla, přisypeme cukr a necháme ho do světležluta zkaramelizovat, přidáme plátky nebo kostičky očištěné mrkve, zamícháme a podlijeme vývarem. Přisolíme, mírně opepříme a necháme pomalu dusit. Solíme opatrně, vývar z masa bývá slaný. Krok 2: Mezitím obereme a pokrájíme vařené maso (mně zbude nejčastěji z většího kolena) a později přidáme k změklé mrkvi. Chvíli společně dodusíme, aby se chutě spojily. Zahustíme bílou jíškou nebo záklechtkou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád hrášek, může před koncem varu přidat hrášek (mražený nebo z konzervy). Krok 3: Podáváme s bramborem nebo knedlíkem, jak kdo rád. Vývar z masa (a hlavně ten z ovaru) dává omáčce výbornou chuť.

Zveřejněno 15. 4. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Je to jeden z těch levných a úsporných receptů, ale jídlo je to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené vepřové maso v mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZqG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené vepřové maso v mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZqG

Tématické fráze:
vařená mrkev s masem, vařená mrkev, vařená mrrkev, vepřové v mrkvi z vepřové konzervy, pomalu vařené maso, recept zbytky vařeného masa, vařené vepřové maso, co se zbytky uvařeného vepřového masa, vařené kostky v mrkvi, veprove koleno s mrkví, vařené vepřové maso recepty, vepřová konzerva s maso s mrkví, vepřové maso z kozervy v mrkvi, co se zbytky vařeného masa, koleno s mrkví, dušená mrkev s vepř. masem z vepřové konzervy, dusena mrkev s vepřové konzervy, vepřé v na mrkvi, vařené maso, dušená mrkev s vepř.masem

Suroviny:
maso vepřové, maso vepřové, cibule, olej, máslo, cukr, mrkev, jíška, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu