Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kousky s chřestem a ředkvičkami

Krůtí maso je výživné, plné bílkovin a málo tučné. Jeho příprava je stejně snadná, jako u kuřecího masa. Orestované kousky doplníme chřestem, pórkem a ředkvičkami a získáme tak barevné a chutné jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 817 kJ /
434 kcal
Bílkoviny99,03 g
Tuky4,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce osolíme, zakapeme olivovým olejem a necháme odležet. Krok 2: Chřest omyjeme, odkrojíme spodek a dáme vařit do osolené vody nastojato tak, aby hlavičky byly nad vodou. Vaříme cca 5 minut, aby chřest byl uvařený, ale ne rozvařený - měl by být tzv. al dente. Vytáhneme ho a ihned ponoříme do studené vody. Krok 3: Pórek nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na tenká kolečka. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 5: Když je maso měkké, nakrájíme chřest na špalíčky velikosti cca 1-1,5 cm a spolu s ředkvičkami přidáme k masu. Necháme několik minut spolu prohřát, aby ředkvičky změkly. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 16. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky s chřestem a ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Zp3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kousky s chřestem a ředkvičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Zp3

Marie

Tématické fráze:
krůtí nudličky s kapii a ředkvičkami, kruti maso s chrestem, pečené krůtí maso s chřestem, krůtí maso s redkvickami recept

Suroviny:
prsa krůtí, pórek, chřest zelený, ředkvičky, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu