Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená tatarská slepice - salát

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 082 kJ /
1 693 kcal
Bílkoviny18,29 g
Tuky144,87 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy70,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Slepici očistíme, omyjeme a v hrnci v osolené vodě s cibulí a s pepřem doměkka uvaříme. Ještě teplé maso od kosti obereme. Krok 2: V míse rozmícháme majolku, přidáme hořčici, ocet, cukr, nadrobno nasekané mandle, nadrobno usekané okurky a jablko, na kostičky nakrájenou slepici a nakonec ušlehanou šlehačku. Krok 3: Slepici necháme vychladit a podáváme s pečivem. Podáváme-li pokrm v miskách, zdobíme jej kečupem s přísadou chilli koření.

Zveřejněno 20. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená tatarská slepice - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RArw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená tatarská slepice - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RArw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Tejaja: Terezko, ty jsi poklad! :-K Už zase mám ten "Hektorovský syndrom", jak vidím tvoje fotky, už mám plnou pusu slin jako ten pes:-Q;-). A s tou šlehačkou - to musím zkusit, já také majonézu nemám moc ráda, je pro mne moc tučná.;-). Někdy do salátu dávám i 1 drobně pokrájenou cibuli, výsledek je trošičku jiný, ale také moc dobrý, snad malinko pikantnější, zkoušela jsem i z jarní cibulky.;-) Škoda, že nebydlím vedle tebe, s radostí bych dělala tvojí vrchní ochutnávačku pokrmů:-D:-D:-D, ale to bych se místo chození už jen kutálela;-):-D:-D:-D. Ty fotky jsou opět parádní, přímo vybízejí k "sežrání":yes::-K Tisíceré díky a srdečný pozdrav!

Mandle som dala lupienky, majonézy troška menej. Bola som zvedavá, ako to dochutí šľahačka, ale bolo to výborné. Časť som urobila bez majonézy, len so šľahačkou a prišlo mi to oveľa lepšie. Zvyšné suroviny som použila tak ako sú. ;-) Takže nabudúce bude len so šľahačkou, bez tej majonézy. Mnohým ale majonéza chutí, takže každý podľa svojho. :yes:;-)

casino:
1) Je mi už 77 let, vývarů jsem uvařila pravděpodobně víc než vy. A dobrých. Vaší radu, jak vaříte polévku vy nepotřebuji. (A cibuli do vývarů většinou nedávám, protože vařenou cibuli nesnáším. Ale to je moje věc, to není vaše starost.)
2) Recept jsem kdysi získala buď z nějakého časopisu nebo od někoho známého - a bylo tam výslovně uvedeno to, co jsem do receptu napsala.
3) Ale nikde jsem nenapsala, že vývar vylévám. Vy jste to někde četl? Určitě ne! Tak mi laskavě nepodsouvejte slova nebo věty, které jsem nepoužila. Myslím, že všichni ostatní recept pochopili. Recept se vám buď může líbit, nebo nelíbit. Pokud líbí, dobře. Pokud nelíbí, taky dobře, nejsme všichni stejní. Akdyž se vám recept nelíbí, napište konkrétně proč, nebo nepište třeba nic - jak je libo.
4) Já jsem se snažila na vaše komentáře odpovídat zdvořile. Ale vy zdvořilý moc nejste. Na vaše další výlevy špatné nálady (nebo co vás k těm podivným komentům vede?) nebudu už odpovídat, nejsou konstruktivní ani přínosné. Chcete dělat chytráka, ale tentokrát se vám to moc nepovedlo. Ono označit jakoukoliv ženu, mladou nebo starou jako "slepici" nebo "blondýnu" je přinejmenším nevychovanost. A vy o tom napíšete, že vám to přišlo vtipné?
Zdravím a přeji hezký den!

Tejaja: Už se těším na ten receptík ;-):-D a protože tohle masíčko můžu, tak i určitě vyzkouším. :-8

Lenunka: já jsem to nepřehlédla, ale nechtěla jsem napsat , co si o panu casinovi myslím, to bych opravdu nerada. Myslím, že začínám litovat paní casinovou, jestli se k ní pan casino chová jako tady k nám. Snažila jsem se odpovědět co nejzdvořileji, ale přece jen si myslím, že poněkud přestřelil.:-O:-8:-8

Lenunka:
Za tu slepici se omlouvám, přišla mi k receptu stylovější než např. blondýna :-K
No, asi nejen já bych si s vývarem poradil, ale opravdu si myslím, že nevyužít "vodu" po uvaření k dalšímu použití a posléze v komentáři víceméně podtrhnout, že vývar z hodin vařené slepice je vlastně nepoužitelný (" já vývar ze slepice nevařím se třemi cibulemi.") ale, při vší úctě k autorce, tento způsob zdá se mi poněkud nešťastným... :-O:-)

Zobrazit starší odpověď

casino: Tak teď už vám nerozumím ani já! :-O Je mi líto. Ale snad jste se alespoň dobře pobavil, jiného v tom vašem výlevu nic nevidím, proto ani nemohu nijak konkétně odpovědět. Zdravím a přeji hezký večer!:-)

Tejaja: Terezko, to je super nápad, oni ti naši předci nebyli hloupí, to stojí za vyzkoušení. ;-):-D Mám sice recept na pečenou slepici, ale ten je dost pracný. Musí se stáhnout kůže, syrová slepice se musí vykostit :-O, udělat z masa fáš atd., prostě práce nad hlavu. Já mám raději efektivní rychlé receptíky. Ta tvoje slípka vařená-pečená, to je fakt prima nápad. :yes: <3:-K Jestli si vzpomeneš, jakou jste dělali nádivku, tak to sem na Topky vlož, rychlých méně pracných receptů není v dnešní uspěchané době nikdy dost! Navíc je to levné a chutné maso!;-):-D. Dík za komentík, ráda si s tebou povídám:-):-)

MamlajdaD: :-) Vlozim, ale teraz nie som doma, tak neskor. A urcite bude mat nazov, ktory si jej dala ty, varena-pecena. :-D;-)

Tak ma teraz napadlo, co sme robievali doma. Sliepka ma tvrdsie maso nez kurca a okrem toho volakefy bolo kurcata dostat pomenej, viac bolo sliepok, aj doma sme ich chovali. Takze sme slepku naplnili, zasili a normalne z nej uvarili polievku. Potom sme sliepku vzbrali. Dali do pekaca, potreli zmrsou roztopenej masi a mletej papriky, ppdliali vyvarom a v rure upiekli. Bola dobra polievka a sliepka bola krasne makka.;-)

Všem děkuji za pěkné komentáře a všem vám přeju hezké Velikonoce!!! :-K:-K:-K:yes:

Při vší úctě ke Casino tentokrát:-//:no:
Buď jsem slepá, nebo blbá, nebo nevím....ale nikde jsem nenašla nic o tom, že by se vývar ze slepice nepoužil dále...to se snad nemusí uvést - něco jako " vývar nevylejeme a uděláme z něj polévku":-((

Zobrazit 4 starší odpovědi

Lenunka: Díky! :-K

casino: Děkuji za radu od tak zkušeného borce, jako jste vy. Ale myslím, že když je psáno, že slepici uvaříme doměkka s cibulí a pepřem ... atd, že to není slípka vařená jak jsme zvyklí, alespoň já vývar ze slepice nevařím se třemi cibulemi. :-O Ale dávám vám za pravdu v tom, že si tu slípku každý stejně uvaří tak jak je zvyklý, aby měl i dobrou polévku:-D;-) Ale to je věc každé kuchařky či kuchaře;-):-D. Přeji hezké Velikonoce:-K

Magdalenka: Děkuji za komentík :-K třeba se to bude někomu hodit. Slepice je poměrně levná (oproti hovězímu polévkovému masu určitě) a když se z toho ještě udělá další jídlo, tak je to opravdu výhodné, že?

casino: však si mohu dopředu připravit mandle a pak až vařit slepici, ne? čas přípravy uveden není:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

To bude dobré....:yes:

Tématické fráze:
slepice recepty, slepice salát recept, divoké slepice 4 language:cs, slepice na sldkokyselých paprikách, salát z vařené slepice, slepice jako salát, salát ze slepice recept, salát ze slepice recept, salat že slepice, salat se slepice majonézou, recept slepice, varena slepice

Suroviny:
slepice, sůl, pepř, cibule, majolka, šlehačka, okurky sterilované, mandle, hořčice, jablko, cukr

Přidat fotografie receptu