Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka se zeleninou a vaječno-žampiónovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 kJ /
10 kcal
Bílkoviny0,25 g
Tuky0,25 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici vaříme v osolené vodě, přidáme kuličky koření i bobkový list. Vaříme do změknutí masa, ale nepřeváříme, aby se maso dalo použít na další pokrmy. Já vařím v papiňáku asi 24-25 minut, hrnec odstavím a asi za 3 minuty z něj vypustím páru. Ale každý papiňák potřebuje jiný čas na uvaření jídla. Krok 2: Než se vývar uvaří, očistíme a pokrájíme zeleninu, oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony a připravíme knedlíčky (v poznámce). Krok 3: Uvařenou slepici vyndáme na mísu nebo na talíř, necháme trochu zchladnout, odřežeme stehna a prsa a odebereme hrnek vývaru. Do vroucí polévky zkusíme zavařit 1 knedlíček a pokud se nerozvaří, přidáme je jeden po druhém všechny, přidáme i žampiony a zeleninu a necháme vařit 10 minut. Krok 4: Mezitím obereme maso zbylé na skeletu a vrátíme ho do polévky. Ke konci varu přidáme polévkové nudle, podle chuti 1-2 lžičky sušeného česneku a 1 slepičí bujón (ten můžete vynechat, já ho dávám proto, že dělám polévky více a po přidání bujónové kostky mi polévka ani v létě nezkysne). Polévku, pokud je to potřeba, dochutíme a máme hotovo.

Zveřejněno 26. 4. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept na žampiónové knedlíčky: https://www.toprecepty.cz/recept/60163-vajecno-zam...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka se zeleninou a vaječno-žampiónovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyop

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka se zeleninou a vaječno-žampiónovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyop

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Tejaja: Díky!:-8 Já zase jsem "polévková", polévky z vývarů i ze zeleniny, to mám ráda každý den.:-D

Tejaja: Nemohu uvěřit :-O! Taková pochvala:yes::-D;-)? No nevím, jestli si jí zasloužím, jsem skoro v šoku, to jsem nečekala. Terezko, skoro jsem se z té chvály rozbrečela. Radostí! Já nevím, jak ti poděkovat, i když myslím, že zase tak moc dobrá nejsem, i když se snažím:-8. Jsou tu desítky a desítky mnohem lepších kuchařek. Víš, já té vaší skupině těch předních kuchařek v duchu (pro sebe) říkám "matadorky", (ono to sice ve španělštině znamená zápasníka s býky, ale v obecném pojetí je to označení pro předáka, vůdce a to mám na mysli, přední, tedy ty nejlepší kuchařky). A pochvala od takové kuchařky mne fakt moc těší, je to pocta a mám z toho opravdovou radost! Děkuji!:-K

MamlajdaD: :-) Aj dobrá kuchárka niekedy pobabre recept. A tie knedlíčky sú výborné, o tom niet čo diskutovať. Ako som už písala, určite ich použijem aj do iných polievok, možno práve kvôli nim začnem variť viac polievky, pre mňa totiž nie sú dôležité ani nutné. :-D:-D;-)

Tejaja: Terezičko, děkuji za vyzkoušení :-K, jsem moc ráda, že ti chutnalo.;-):-8 A ještě větší dík za ty tvoje parádní fotky, :yes::-D. Ani nevíš, co to pro mne znamená, že jsi mi to nafotila. :-K Mám radost a šťastný den :-D;-):-D Ještě jednou díky!!!

MamlajdaD: Ďakujem Anička, keď som si popozerala tvoje recepty, mám pocit, že sa stanem tvojim dvorným kuchárom a fotografom. ;-) :-D Sú veľmi dobré. :yes:

Odskúšané, ochutnané a musím popvedať, že výborné. Niťovky do polievky som už nedávala, stačia knedlíčky. Robila som ich malé, aby to pekne vyzeralo. Chuťovo sú výborné. :yes:;-)

Lenunka: Děkuji za komentář.:-D;-) Máš pravdu, bylo to přesně tak myšleno, jak píšeš. A co se týká doby vaření - no já jsem si musela koupit před nedávnem nový papiňák, ten starý dosloužil. A k mému překvapení teď vařím různá masa za skoro poloviční dobu, než dříve. Ze začátku jsem pár věcí převařila, např. slepice najednou nešla vyndat z vývaru jinak než děrovanou naběračkou, jak se celá rozsypala:-O:-D:-D:-D Ve starém papiňáku jsem jí vařila 3/4 hoďky. Takže to má každý s tím vařením jinak ;-):-8 Zdravím a přeju příjemný víkend:-K

já jsem recept pochopila tak, že vývar děláme ze slepice, a pokud nemáme, a máme třeba kuřecí díly na polévku, tak uděláme vývar z nich, protože je to určitě lepší než jen voda :-), ne že se tam má dát obojí
jinak já slepici v papiňáku dělám vždycky nejméně hodinu, ale možná jsem jen měla vždycky štěstí na nějakou zaslouženou nosnici :-D:-D:-D:-K

Simona Skolaková: Děkuji za váš názor. Myslím, že by to z toho kuřete nemuselo být zas špatné, když zrovna není po ruce slípka. I když to bude trochu jiná chuť. Bylo to myšleno jako možnost, prostě jiná variace. A bujon nikomu nevnucuji, napsala jsem, že ho lze vynechat a proč já ho tam dala. Ale když se recept nelíbí, tak s tím nic nenadělám. :-( Přeji hezký den!

Tak se nějak v tom ztrácím:-(buď dělám ze slepice,a nebo z kuřete,ale podle mne je to velký rozdíl;-);-)a dávat ještě bujon tak to už si nedovedu vůbec představit:-(Nic proti autorce nemám,ale slepičí vývar je úplně něco jiného,než vařit vývar z kuřete;-(,tak za mne tento receptík bohužel né!!!!

Tématické fráze:
recept na zeleninovou polévku s knedlíčky recept, žampiónová polévka se zeleninou, slepice recepty

Suroviny:
slepice, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, zelenina kořenová, žampióny, nudle polévkové, česnek sušený, bujón slepičí,

Přidat fotografie receptu