Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku, kterou dochutíme navíc pórkem a pestem z medvědího česneku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky8,88 g
Vláknina0,25 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme a necháme chvilku orestovat, cca 1 minutu, jen tak, aby se to nepřipálilo. Krok 3: Přidáme hrášek, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Krok 4: Osolíme, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 5: Necháme ještě provařit cca 1-2 minuty.

TIP: Jak pěstovat hrášek

Zveřejněno 27. 4. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Rozmixovat můžeme úplně dohladka nebo můžeme nechat malé kousky hrášku - jak komu vyhovuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jrky

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jrky

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, pórek, pesto z medvědího česneku, hrášek, smetana zakysaná, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu