Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová bublanina 2 v 1

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 223 kJ /
2 921 kcal
Bílkoviny45,96 g
Tuky170,87 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 358 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy291,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny zpracujeme (nejlépe ručním el. šlehačem) na řidší těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč tak, aby ho byla jen nízká vrstva. Do toho klademe co nejhustěji ovoce, nejlepší jsou jahody. (Ovoce předem očistíme, opereme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, velké jahody půlím). Krok 2: Těsto po upečení hodně nabude okolo ovoce, takže povrch není po upečení rovný. Je to velice dobré a úspěch zaručen, navíc příprava je fenomenálně jednoduchá a rychlá. Krok 3: Pokud nemáme ovoce, použijeme tvarohovou náplň. Vkládáme ji do těsta pomocí čajové lžičky (plné). Na těsto vkládáme kopečky tvarohu dosti hustě, podle množství připravené tvarohové nádivky, prostě lžičku tvarohu na těsto "kecneme" a je to. Krok 4: Pečeme v tukem vymazaném a hrubou moukou vysypaném pekáči (nebo použijeme pečicí papír). Pečeme při 175 -180 st. C do světle zlatova. Je dobré nepřepéct, (zkusit špejlí nebo párátkem), aby se moučník nevysušil, protože je nízký a dost brzy upečený. Upečené těsto má být vláčné a "vlhké".

Zveřejněno 30. 4. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Těsto je na pekáč o velikosti 30 cm x 18 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina 2 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zOoq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina 2 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zOoq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodová bublanina recept, vlacna jahodová bublanina, tvarohová jahodová bublanina, rychlá jahodová buchta vlhká, jahodova bublanina do pekáče, jahodová bublanina, bublanina s jahodami, nízká bublanina, bublanina 2, bublanina nizka

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, mléko, vejce, prášek do pečiva, olej, mouka hrubá, jahody, tvaroh kostka, vejce, cukr vanilkový,

Přidat fotografie receptu