Suroviny
Porce: cca 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,54 g |
Tuky | 58,45 g |
Vláknina | 3,68 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 28,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.
Krok 2: Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik cca 2-3 mm hrubý.
Krok 4: Lyžičkou ukladáme na polovicu cesta kôpky bryndzovej náplne.
Krok 5: Potom prehneme druhú polovicu cesta cez kôpky a pohárom vykrajujeme kolieska. Pomúčenou vidličkou okraje koliesok postláčame.
Krok 6: Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 min teplotu znížime na 180°C a pečieme dozlata.
Zveřejněno 4. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Moje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 20 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játra na slanině se špenátovými haluškami
Neregistrovaný před 1 minutou
Nejlepší koblihy, jaké znám
Neregistrovaný před 5 minutami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Neregistrovaný před 8 minutami
Čevabčiči do trouby
Neregistrovaný před 15 minutami
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Neregistrovaný před 16 minutami
Křenové zelí
Neregistrovaný před 17 minutami
Dort Jadran
Neregistrovaný před 21 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Neregistrovaný před 24 minutami
Karbanátky alla hamburger
Neregistrovaný před 26 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Neregistrovaný před 29 minutami
Tématické fráze:
brynzovníky
Suroviny:
těsto listové,
brambory,
brynza,
pažitka,
vejce
Komentáře